Jubilerend Hosanna voert Bach's Weihnachtsoratorium uit

RIJSSEN - COV Hosanna viert dit jaar haar 70-jarig bestaan en dit wordt gevierd met de uitvoering van het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach op vrijdag 29 november om 19.30 uur in de H. Dionysiuskerk aan de Rozengaarde in Rijssen.

Het Weihnachtsoratorium bestaat uit zes cantates, die deze avond ook allen zullen klinken. In dit prachtige werk gebruikt Bach meerstemmige en uitgebreide bewerkingen, de zogenoemde koren en klinken er bekende koralen. De solisten zingen de aria's, de meer beschouwende teksten. Ook zingen zij de recitatieven, dat zijn de teksten uit het Evangelie van Lukas en Mattheus.

Begeleiding
COV Hosanna staat onder leiding van Jacco Camphens. De solisten deze avond zijn Margreet Rietveld (sopraan), Martine Straesser (alt), Leon van Liere (tenor) en Martijn Sanders (bas). Begeleidend orkest is Het Van Wassenaer Consort.

Lezing
Ter voorbereiding op dit concert zal er op woensdag 13 november een lezing gegeven worden door Ben Coelman: 'Kerst met Bach'. Deze lezing vindt plaats in de zaal van de Syrisch Orthodoxe Kerk aan de Roelf Bosmastraat (ingang achterzijde). Aanvang 20.00 uur. Entree 2 euro, inclusief koffie/thee. Ben Coelman is werkzaam bij de Nationale Reisopera en is een enthousiaste spreker. Met allerlei muziekvoorbeelden en wetenswaardigheden over Bach neemt hij ons 'aan de hand' mee, zodat de muziek en de teksten van het Weihnachtsoratorium bij het beluisteren (nog) meer gaan leven.
 

Wens in vervulling
Het concert van 29 november moet nog gaan plaatsvinden, maar COV Hosanna kijkt ook al uit naar het jaar 2021. Het 70-jarige koor is namelijk zeer ambitieus en dat blijkt wel uit het feit dat een lang gekoesterde wens van dirigent en koorleden in vervulling gaat. De grote wens is namelijk het uitvoeren van de Matthäus Passion van J.S. Bach en dat gaat op D.V. vrijdag 26 maart 2021, eveneens in de H. Dionysiuskerk gebeuren.

Kaarten
Het concert wordt gegeven op 29 november in de H. Dionysiuskerk aan de Rozengaarde in Rijssen. Aanvang van het concert is om 19.30 uur. Kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar bij koorleden van Hosanna en bij The Readshop Rijssen. Bestellen per telefoon of e-mail kan ook: 0548-540375 of info@covhosanna-rijssen.nl

Meer berichten