Noordermannenkoor op reis

RIJSSEN - Het Noordermannenkoor maakte van 24 tot en met 26 oktober samen met 54 koorleden, 40 dames, organist Jan Schooten en dirigent Edwin Velvis een reis naar Duitsland met als thema "In de voetsporen van Luther".

Het gezelschap vertrok op 24 oktober vanaf de Zuiderkerk in Rijssen naar de Lutherstad Eisleben. In de Petri-Pauli-Kirche van Eisleben gaf het Noordermannenkoor onder goede belangstelling een inloopconcert. Na dit concert bracht het gezelschap een bezoek aan het geboorte- en sterfhuis van Maarten Luther. De dag werd afgesloten met een gezamenlijk diner in Hotel Leipzig in de plaats Halle.

Buchenwald
Op de tweede dag van deze reis werd er een indrukwekkend bezoek gebracht aan het concentratiekamp Buchenwald. Het programma bestond uit een introductiefilm van 30 minuten en een rondleiding over het terrein dat is ingericht als herinneringsplaats. Het bezoek samen met de uitleg van alle doorstane leed door met name de Joden in dit beruchte kamp maakte een zeer diepe indruk op het reisgezelschap. Hierna vertrok het reisgezelschap naar de plaats Weimar voor stadsbezoek met een vrijblijvende rondwandeling van ongeveer 4,5 kilometer. De dag werd opnieuw afgesloten met een diner in Hotel Leipzig in Halle.

Huiswaarts
Op deze derde en laatste dag van deze koorreis vertrok het gezelschap naar de Lutherstad Wittenberg, waar andermaal een inloopconcert van het Noordermannenkoor plaatsvond in de Stadskirche in Kwintenberg. Vervolgens werd het reisgezelschap verwacht in het Gasthof Bosing in Gronau voor het afsluitende 3-gangen diner, waarna richting Rijssen werd gekoerst. Een vermoeiende maar uitstekend verzorgde, indrukwekkende reis met een keurig programma. Een reis die het gezelschap nog lang bij zal blijven. De organisatie van deze Luther reis was in handen van Hessel Rozendom, G.J. Janssen, J. Ligtenberg, Rene Koster en voorzitter Herman van de Belt.

Dick Tukkers

Meer berichten
 
Auto zoeker