Afbeelding

New Valley Singers sluiten het jubileumjaar af met concerten

Algemeen

NIJVERDAL - Al 50 jaar zingen ze met veel plezier: de New Valley Singers uit Nijverdal. Niet dat er nog zangers of zangeressen van het eerste uur verbonden zijn aan de groep, maar de harde kern zingt toch al wel een jaar of 20 samen.

De repetities vinden plaats in een door de leden zelf verbouwd onderkomen in het gebouw van Gebr. Ter Haar Bakkerijmachines. Hier treffen de zanggroep, dirigente, de vier leden van het combo en de geluidsman elkaar elke woensdagavond om het samenspel tussen zang en instrumenten te oefenen en te perfectioneren. Het instuderen van nieuwe nummers gebeurt hoofdzakelijk via thuisstudie, want alle nummers en choreografieën worden ingezongen en voorgedanst door dirigente Karlijn van Olst-Kunnen, de muzikale motor van de New Valley Singers.

Jaarlijkse concertreeks
Naast optredens bij evenementen en particuliere voorstellingen staan de New Valley Singers jaarlijks het tweede weekend van november in 'hun eigen' ZINiN theater met een mooie concertreeks. Zo ook dit gouden jubileumjaar, dat in het voorjaar gestart is met een expositie in de hal van het Huis van Bestuur en Cultuur en een bijzondere matinee-voorstelling met medewerking van oud-leden. Volgende week halen de New Valley Singers tijdens de uitverkochte concerten alles uit de kast om dit jubileum een gouden randje mee te geven.

Goudkoorts
Onder de titel 'Gold Rush' (goudkoorts) brengt de 15 man/vrouw sterke vocalgroep geen golden oldies ten gehore, zoals vaak gedaan wordt met een jubileum, maar hebben ze ervoor gekozen om een voor driekwart nieuw repertoire in te studeren, met nummers die volgens de leden het predicaat 'goud' verdienen. Daarnaast wordt het eigen combo dit jaar niet alleen aangevuld met een kopersectie en percussionist, maar ook met de hartenwens van veel van de leden, namelijk een strijkkwartet. Een bijzondere toevoeging aan het bekende 'geluid' van de New Valley Singers, voor zowel de zangers als het publiek.

Top 2000 concert
En dat de New Valley Singers ook na 50 jaar nog steeds veel mensen een plezier doen met hun optredens blijkt wel uit het feit dat de novemberconcerten al enkele maanden uitverkocht zijn. Ook het Top 2000 concert op 14 december a.s. tezamen met de Hellendoornse Harmonie in het ZINiN theater loopt storm en is nagenoeg uitverkocht. Maar wie helaas geen kaartje heeft kunnen bemachtigen geen nood: volgend jaar heeft de groep weer diverse optredens op stapel staan. Deze data zijn binnenkort te vinden op de website: newvalleysingers.nl

Foto: Emile Willems

 

Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 3 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 5 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 7 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 8 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team 10 uur geleden
Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 17 apr, 21:29
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 17 apr, 13:49
Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 17 apr, 12:08