Afbeelding

Levensmiddelenpakketten voor minimagezinnen

Algemeen

RIJSSEN - De feestdagen komen er weer aan, en dat betekent dat het Diaconaal Netwerk Rijssen-Holten voorbereidingen treft voor levensmiddelenpakketten voor minimagezinnen.

De decembermaand is traditioneel duur: het staat in het teken van gezelligheid, lekker eten en cadeautjes. Vooral voor gezinnen met kinderen is het onmogelijk om er onderuit te komen dat er cadeau's gekocht worden en men net iets meer dan anders uitpakt met het diner. Voor gezinnen die het jaar rond moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen kan dit voor problemen zorgen en is het een bekende bron van stress en zorgen. Het Diaconaal Netwerk Rijssen-Holten zet zich al jaren in om deze gezinnen een handje te helpen tijdens de decembermaand.

Thuisbezorgd
Deze gezinnen kunnen de kosten een beetje drukken door het ontvangen van een levensmiddelenpakket. Vervolgens ontvangen de gezinnen de pakketten half december als het Netwerk ze bij hen thuis komt bezorgen. De planning is om een groot deel van de pakketten te bezorgen op donderdag 12 december en nog een deel op vrijdag 13 december. Wie een pakket had aangevraagd maar deze niet op een van deze dagen ontvangt kan op zaterdag 14 december van 10 tot 12 contact opnemen met Diaconaal Netwerk Rijssen-Holten om het pakket alsnog te ontvangen.

Voor wie?
Dit project loopt al een aantal jaar en inmiddels zijn er al veel gezinnen bekend bij het Netwerk die op de lijst staan voor een levensmiddelenpakket. Toch zijn er naar verwachting ook gezinnen die er wel recht op hebben, maar deze nog niet hebben aangevraagd. De pakketten zijn bedoeld voor gezinnen die volledig zelfstandig wonen en een gezamenlijk maandinkomen hebben van 1539,- euro voor samenwonenden en 1077,- voor alleenstaanden of eenoudergezinnen. Ook voor zelfstandig wonenden onder de 21 en boven de 65 zijn criteria om in aanmerking te komen voor een levensmiddelenpakket. Kijk voor alle regels op www.rijssen-holten.nl of informeer bij het Sociaal Plein bij het gemeentehuis. De aanvraag voor een pakket moet uiterlijk op 22 november binnen zijn en kunnen worden ingeleverd bij de receptie van het gemeentehuis.

Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 1 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 17 uur geleden
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 19 uur geleden
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04
Philip Dröge is historicus, columnist en journalist.
Philip Dröge over een vergeten stukje van de Nederlandse taal 27 mrt, 10:00
Afbeelding
Koffie en Klets in De Bron in Enter 27 mrt, 08:06
Afbeelding
De Welle sluit sportinstuif-seizoen af met springfestijn 26 mrt, 17:58