Afbeelding
Foto: Picasa

Expositie in Rijssense Muziekschool

Algemeen

RIJSSEN - Sinds de opening van het nieuwe pand in 2010 worden in de Rijssense Muziekschool exposities georganiseerd met werk van regionale amateurkunstenaars. Veel kunstzinnige streekgenoten hebben hun werk hier al tentoongesteld. De leerlingen van de Muziekschool maken zo kennis met de meest uiteenlopende kunstuitingen. Vaak wordt het geëxposeerde werk door middelbare scholieren ook gebruikt als onderwerp voor een schoolopdracht in het kader van het vak CKV, culturele en kunstzinnige vorming.

De Muziekschool is recent een samenwerking aangegaan met de Kunstfabriek uit Nijverdal, een collectief van amateurkunstenaars. Uit hun midden is nu Bertus Seinen aan de beurt: zijn werk is sinds de herfstvakantie te bezichtigen in de Muziekschool. Bertus Seinen kreeg zijn opleiding als etaleur en decorateur aan de DEVA-vakschool. Aanvankelijk tekende hij vooral portretten. Later kreeg hij lessen bij natuur- en wildschilder Jan Wessels in Hengelo. Seinen exposeerde al vaak, niet alleen in Nijverdal, maar ook in partnerstad Ibbenbüren en zelfs bij de Kunstschouw Zeeland en in een kunstatelier in Oostenrijk. Zijn werk is te zien tijdens openingsuren van de Muziekschool, Oosterhofweg 49a, naast het Parkgebouw. Nadere informatie bij de kunstenaar: www.bertusseinen.nl en info@bertusseinen.nl

Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 3 minuten geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 2 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 17 uur geleden
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 20 uur geleden
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04
Philip Dröge is historicus, columnist en journalist.
Philip Dröge over een vergeten stukje van de Nederlandse taal 27 mrt, 10:00
Afbeelding
Koffie en Klets in De Bron in Enter 27 mrt, 08:06