Muzikale verrassing

Foto:

RIJSSEN - Op donderdag 12 december vindt voor de tweede keer in de Brusselzaal van het Rijssense gemeentehuis een verrassingsconcert plaats.

De grote verrassing was toen dat het stadhuisorgel gezelschap had gekregen van een piano. Een andere verrassing was de medewerking van muzikale duizendpoot Martin ter Denge. "Dat is ook de insteek voor het verrassingsconcert van dit jaar", vertelt een woordvoerder van de Stichting Stadsmuziek. "De concertserie bestaat al ruim 40 jaar en trouwe bezoekers weten dat het programma overwegend klassiek is. Maar tijdens het verrassingsconcert kun je zomaar opeens heel andere muziek aantreffen, muziek waarmee je je blikveld kunt verruimen".

Dit jaar heeft de Rijssense saxofoniste Wies Gerritsen Mulkes een belangrijk aandeel in het programma. Sinds zij is gestart met een conservatoriumstudie jazz-saxofoon speelt ze nog maar zelden klassiek, maar tijdens het verrassingsconcert zal Wies samen met stadsorganist Dick Sanderman de prachtige Aria van Eugène Bozza ten gehore brengen in de versie voor altsaxofoon en orgel. Verder staat u nog een verrassing te wachten tijdens dit concert, maar dat wordt niet verklapt.

Het concert in de Brusselzaal begint om 20.00 uur. De toegang is gratis, wel wordt er gecollecteerd bij de uitgang.

Meer berichten