Foto:

Jongerenkoor Yehuda te gast bij Maranatha

RIJSSEN - Zaterdagavond 23 november genoot het publiek in het Dorpshuis van een zeer geslaagd concert door Jongerenkoor Yehuda uit Beekbergen.

Na het welkomstwoord door activiteitenbegeleidster Hannie Dijkgraaf opende het programma met samenzang van Psalm 92:2 en 8 gevolgd door een meditatie die gelezen werd door de voorzitter van het jongerenkoor. Om kwart voor acht klonk vol, maar op sommige momenten ook heel subtiel, Psalm 42 door de zaal. Daarmee was de toon gezet voor een zeer afwisselend programma. Het koor zingt net zo gemakkelijk psalmen als geestelijke liederen, daarbij uitstekend begeleid door organist Frank Stufken. De enthousiaste dirigent Arjan van ’t Zelfde wist dit pas drie jaar bestaande koor een grootse muzikale prestatie ten gehore te laten brengen deze avond. Vooral de nummers ‘Ook voor mij’ en ‘De morgen is gekomen’ waren van grote klasse. Het door de dirigent bewerkte gedicht “Duisternis en Licht” van mevrouw Hakkenberg kregen de bezoekers als toegift toegezongen.

Afsluiting
Na dit mooie concert met veel samenzang werden dirigent, organist, koor, vrijwilligers en personeel door Hannie bedankt. Blij verrast was ze door de grote opkomst van bewoners, familie en met name bewoners van de verpleegafdelingen, waarvoor ze het aanwezige personeel extra bedankte. Op haar vraag aan één van de toehoorders wat ze vond van het koor, kreeg ze als antwoord: “Zee mangt nog wal ’n half uur duurgoan met zingn”.

Dick Tukkers

Meer berichten