Afbeelding

Jongerenkoor Yehuda te gast bij Maranatha

Algemeen

RIJSSEN - Zaterdagavond 23 november genoot het publiek in het Dorpshuis van een zeer geslaagd concert door Jongerenkoor Yehuda uit Beekbergen.

Na het welkomstwoord door activiteitenbegeleidster Hannie Dijkgraaf opende het programma met samenzang van Psalm 92:2 en 8 gevolgd door een meditatie die gelezen werd door de voorzitter van het jongerenkoor. Om kwart voor acht klonk vol, maar op sommige momenten ook heel subtiel, Psalm 42 door de zaal. Daarmee was de toon gezet voor een zeer afwisselend programma. Het koor zingt net zo gemakkelijk psalmen als geestelijke liederen, daarbij uitstekend begeleid door organist Frank Stufken. De enthousiaste dirigent Arjan van ’t Zelfde wist dit pas drie jaar bestaande koor een grootse muzikale prestatie ten gehore te laten brengen deze avond. Vooral de nummers ‘Ook voor mij’ en ‘De morgen is gekomen’ waren van grote klasse. Het door de dirigent bewerkte gedicht “Duisternis en Licht” van mevrouw Hakkenberg kregen de bezoekers als toegift toegezongen.

Afsluiting
Na dit mooie concert met veel samenzang werden dirigent, organist, koor, vrijwilligers en personeel door Hannie bedankt. Blij verrast was ze door de grote opkomst van bewoners, familie en met name bewoners van de verpleegafdelingen, waarvoor ze het aanwezige personeel extra bedankte. Op haar vraag aan één van de toehoorders wat ze vond van het koor, kreeg ze als antwoord: “Zee mangt nog wal ’n half uur duurgoan met zingn”.

Dick Tukkers

Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 11 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 14 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 16 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 16 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team 18 uur geleden
Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 17 apr, 21:29
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 17 apr, 13:49
Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 17 apr, 12:08