Afbeelding
Foto: Jan van de Maat

Meer tijd voor invoeren nieuw hondenbeleid in Rijssen-Holten

Algemeen

RIJSSEN – CDA en Gemeentebelang (GB) willen meer tijd voor het invoeren van het nieuwe hondenbeleid.

Donderdagavond diende CDA-fractievoorzitter Dieger ten Berge (foto) daarvoor een motie in samen met Gemeentebelang. Beide partijen stelden voor om de gemeente en de burgers tot 2022 de tijd te geven te wennen aan het nieuwe hondenbeleid waarbij onder andere de beruchte hondentoiletten gaan verdwijnen.

Volgens Ten Berge gaat het nieuwe hondenbeleid volgend jaar al in. "Er is volgens ons meer tijd nodig om goed te kunnen inspelen op alle negatieve reacties die het oproept en om het nieuwe beleid tot een succes te maken."

Herman Klein Velderman (D66) was blij met de afschaffing van de openbare hondentoiletten. "Het is vies, het stinkt heel erg. Van het nieuwe beleid gaat een leereffect uit, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt. Toch wil ik er liever 2021 van maken in verband met de verkiezingen." De Democraat veronderstelde mogelijk enige angst voor de kiezer bij de indieners.

Dat triggerde CDA-fractieleider Ten Berge. "Wij zijn niet bang dat het in onderdeel in de verkiezingscampagne gaat worden, maar wij staan voor het maken van goed beleid en dat is voor ons de aanleiding geweest om als jaartal 2022 te nemen."

Wethouder Jan Aanstoot was voorstander van een ruimer tijdpad en was bereid de motie uit te voeren. "Het kost de nodige voorbereidingstijd en voordat alles geregeld is, ben je een heel eind verder."

Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 10 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 12 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 14 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 15 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team 17 uur geleden
Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 17 apr, 21:29
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 17 apr, 13:49
Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 17 apr, 12:08