Foto:

Eeuwboek Basisscholen Rijssen

RIJSSEN - De commissie is hard bezig de geschiedenis van de Reformatorische schoolvereniging in Rijssen in kaart te brengen.

Dit jaar bestaat de schoolvereniging 100 jaar hiervan wordt jubileumboek gemaakt.

Schat aan informatie
Naast het schoolarchief en de notulenboeken, komt er ook informatie andere, landelijke archieven. Het boek bevat een schat aan niet eerder gepubliceerde verhalen. Interviews met markante Rijssenaren, die op een van de reformatorische scholen hebben gezeten of les hebben gegeven brengen het verleden tot leven. Er wordt nog steeds druk gezocht naar foto's. Al veel klassenfoto's zijn verzameld en de commissie beschikt over foto's van oud-leerkrachten en de zes scholen: (oude) Haarschool, (oude) Banisschool, Delleschool, In de Climtuin, (oude) Brekeldschool en De Ronde Maat. Naast een stuk schoolgeschiedenis bevat het boek veel foto's die ongetwijfeld een feest van herkenning zijn.

Laatste oproep
Wie anekdotes weet of oude klassenfoto's en andere plaatjes heeft: van harte welkom. Vooral klassenfoto's uit de jaren 50, 60 en 70 van de vorige eeuw zijn gewild. Graag opsturen naar jubileum@rsvr.nl

Meer berichten