Afbeelding

Rijssen op ijs: Editie 2019/2020 een groot succes!

Algemeen

RIJSSEN - Wat hebben de kinderen genoten! Alleen maar lachende gezichten en wanneer er toch tranen in het spel kwamen dan was dit van korte duur. Achteraf was het een goede keuze om de baan overdekt te maken, omdat er toch relatief veel dagen zijn geweest met regen en/of veel wind. Op de ijsbaan waren de condities prima in ieder geval.

Vrijdag 13 december werd de baan geopend door onze burgemeester en voormalig olympisch schaatskampioen Gianni Romme. De eerste week is gestart met het schoolschaatsen wat een groot succes was. Maar liefst 1.200 kinderen hebben via hun school gratis kennis kunnen maken met het schaatsen op echt ijs.

Er zijn daarna optredens geweest van o.a. de Boogie Kearls, ijsprinsesshow, radio 350, diverse koren o.a. Pursang etc. De Coca-Cola truck op maandag 16 december bracht ook veel extra kinderen en ouders naar de ijsbaan. Een kinderdisco en dj-wedstrijd en after Christmas party door DJ Lilmiss brachten extra gezelligheid op het ijs.

Voor de bedrijven was er op maandag 16 en dinsdag 17 december een curling competitie. Uiteindelijk kwam er op maandag 23 december een winnaar naar voren. Het team van Bordan bleek voor de andere 11 teams net iets te sterk. De deelnemers waren fanatiek en erg te spreken over de organisatie die in handen was van schaats- en skeelervereniging Rijssen.

Diverse optredens en bijna zesduizend bezoekers later kunnen we stellen dat dit HABI-initiatief een groot succes was. De komende maanden zal de werkgroep die bestaat uit HABI en Horeca en Schaats- skeelervereniging inventariseren of er weer voldoende draagvlak is bij de bedrijven en gemeente om volgend jaar weer een ijsbaan neer te zetten in het centrum van Rijssen.
Graag wil de HABI/Winkelen in Rijssen weten waar er nog verbeterpunten liggen of wat er juist erg sterk was. Wilt u ons dat laten weten? Een mailtje naar info@winkeleninrijssen.nl is zo gedaan.

Bedankt!

Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 5 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 6 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 10 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 12 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04