Afbeelding

Huisarts Corine Martens vanaf 1 januari praktijkhouder bij dokter Van der Leun

Algemeen

RIJSSEN - Lijn 1 Huisartsenpraktijk van dr. Dik van der Leun aan de Haarstraat in Rijssen begint dit jaar met verheugend nieuws: met ingang van 1 januari 2020 is dr. Corine Martens (48) uit Holten aangetreden als praktijkhouder bij deze huisartsenpraktijk.

Dr. Martens is sinds 2002 een bekende verschijning in deze huisartsenpraktijk waar ze in al die jaren al tot volle tevredenheid van alle partijen werkzaam is. De wens om ooit als praktijkhouder te gaan werken komt nu in vervulling. Het is er niet eerder van gekomen, omdat ze haar handen vol had aan de opvoeding van haar vier kinderen. Nu haar oudste zoon studeert en de andere drie jongens op de middelbare school zitten komt er ruimte om de stap naar praktijkhouder te zetten. Zij vormt vanaf nu dus samen met dr. Van der Leun een twee-eenheid voor alle zaken betreffende de huisartsenpraktijk aan de Haarstraat in Rijssen. Dr. Van der Leun is zeer verguld met deze stap van dr. Martens, want er zijn niet veel vrouwelijke artsen die in deze tijd een zo zware taak op zich willen, kunnen of durven nemen.

Naar een hoger niveau
In het jaar 1989 begon huisarts dokter Van der Leun een huisartsenpraktijk aan de Haarstraat in Rijssen, samen met zijn doktersassistente Annet (nog steeds werkzaam in deze huisartsenpraktijk). Vanaf 1989 is het aantal cliënten opgelopen tot 3250 personen en het aantal zorgtaken aanmerkelijk uitgebreid. Ook het aantal administratieve taken is door de vele regelgeving aanmerkelijk verzwaard en nemen voor de artsen naast hun zorgtaken een groot deel van hun tijd in beslag. Ook het meedraaien met avond-, nacht- en weekenddiensten op de Centrale Huisartsenpost in Almelo vergt veel tijd en energie van de huisartsen. Door alle veranderingen in de zorg en het op hoger niveau brengen van de zorgtaken, nam ook het aantal personeelsleden aanmerkelijk toe. Momenteel werken er in Lijn 1 Huisartsenpraktijk aan de Haarstraat drie doktersassistenten, drie praktijkondersteuners voor het begeleiden van mensen met diabetes en voor de geestelijke gezondheidszorg. Tenslotte is er ook een verpleegkundige specialist die de spreekuren ondersteunt. Door al deze bovenstaande ontwikkelingen en het gegeven dat dr. van der Leun (bijna 65) over een aantal jaren richting het pensioen gaat, is het geen wonder dat dr. Dik van der Leun bijzonder verheugd is met het besluit van dr. Corine Martens om volledig en in goede harmonie samen de schouders onder deze praktijk te zetten.

Dick Tukkers

Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 12 uur geleden
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 18 uur geleden
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 23 apr, 11:50
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55