Foto:

Hoe betrek je de buurt bij iemand met dementie

HOLTEN - Het Alzheimer Trefpunt Rijssen-Holten nodigt u van harte uit op een bijeenkomst over "Hoe betrek je de buurt bij iemand met dementie". Een bijeenkomst waarbij ook winkeliers van harte welkom zijn.

Hoe betrek je de sociale omgeving in het bieden van hulp aan mensen met dementie en hun mantelzorger? Veel mantelzorgers én vrienden, buren of familieleden van iemand met dementie zullen dit herkennen: 'Laat maar weten als ik iets voor je kan doen'. Vaak blijft het daarbij; de mantelzorger vindt het lastig om een concrete hulpvraag te stellen. De buur, vriend of familielid wil wel helpen, maar weet niet goed hoe. Alzheimer Trefpunt Rijssen-Holten organiseert daarom een informatief en luchtig programma 'Hoe betrek je de buurt?'. In één uur wordt aandacht besteed aan de impact van dementie in de samenleving. Ook komt het stellen van een duidelijke hulpvraag en het bieden van gerichte hulp aan bod.

Praktische informatie
Er zijn geen kosten aan deze avond verbonden! Mantelzorgers worden gevraagd een buur, vriend(in), familielid of verenigingsmaatje mee te vragen. Belangstellenden zijn van harte welkom op dinsdag 21 januari  bij de Grand café de Biester aan de Stationsstraat 10 in Holten. Vanaf 19.15 uur staat de koffie en thee klaar. Het programma is van 19.30 tot 21.30 uur. Voor informatie kunt u contact opnemen met Mevr. Mariët Velding, Evenmens, informele zorg voor elkaar. Tel:  0548-638830.

Meer berichten