Foto:

Julia Seppenwoolde voor tweede keer Gelders Overijssels Kampioen Cross

RIJSSEN/EPE - Afgelopen zaterdag werd de Rijssense Julia Seppenwoolde Gelders Overijssels Kampioen Cross bij de A-pupillen in Epe. Voor Julia was dit de tweede maal dat ze deze titel pakte, in 2018 werd ze kampioen in Kampen.

Julia begon relatief rustig aan haar wedstrijd en liep na de start op de 5e plaats. Na 300 meter zocht ze de koploopster op. Dat was een tweedejaars A-pupil en hieraan had Julia een goede tegenstander als eerstejaars. Met de finish in zicht zette de atlete van AV Atletics Nijverdal de eindsprint in en won deze met overtuiging in een tijd van 4min28s op de 1km.

Meer podiumplekken
Er werden meer podiumplekken behaald. Wouter, broer van Julia, liep bij de jongens junioren B de 6 km cross. Wouter liep een solide wedstrijd en kon aan het eind nog goed versnellen. Dit resulteerde in een prachtige 3e plaats. (24min04s). Marlou Huijssoon van Atletics werd 1e bij meisjes junioren D in een tijd van 9min07 op de 2km. De organisatie was dit jaar in handen van atletiekvereniging Cialfo. De start was zoals gebruikelijk bij de zandkuil in Epe.

Meer berichten