Afbeelding
Foto: Annina Romita

Kunstenaar van de week

Algemeen

RIJSSEN - De kunstenaar van deze week is altsaxofonist Wim Kreijkes (72). Op zijn achtste levensjaar meldde zijn vader hem aan bij de muziekvereniging Wilhelmina Rijssen. Wilhelmina was indertijd het bedrijfskorps van de firma ter Horst & Co. Van dit bedrijfskorps kon je lid worden indien je vader bij Ter Horst & Co werkte of lid was van het Mannenkoor. En dat laatste was Kreijkes senior.

Dirigent Albert Sommer was in die jaren zowel dirigent van het bedrijfskorps als van het Mannenkoor. Bij de aanmelding van leerlingen door de ouders kregen ze de volgende stelregel mee van dirigent Sommer: "Je geeft ze wat mee voor hun leven". En dat is bij Wim inderdaad bewaarheid geworden. Hij bespeelt niet alleen de saxofoon, maar was ook een kunstenaar op de klarinet (les van Albert Sommer) en hobo (les van Hessel Hutman). Bij het orkest van muziekvereniging Wilhelmina speelde Wim 25 jaar lang de klarinet, 25 jaar lang hobo en nu speelt hij alweer 13 jaar lang op zijn eigen altsaxofoon. Wim is voorwaar een allround musicus. Hij leeft voor zijn muziek en oefent regelmatig, niet alleen in orkestverband, maar ook individueel om in topvorm te blijven. Naast het spelen in het orkest van Wilhelmina, speelt Wim ook bij de kapel van Wilhelmina genaamd de Kamgoarn Klosse en daarnaast ook nog als saxofonist bij het Achterhoeks Seniorenorkest en het Achterhoeks saxofoonorkest. Wim komt uit een muzikale familie, want zijn vader was jarenlang zanger bij het Rijssens Mannenkoor en Twente Zangers. Zijn moeder zong jarenlang bij Looft den Heer uit Notter. Ook zijn drie zusters zingen in een koor en zijn broer Gerard is ook lid van Wilhelmina en bespeelt daar de bastuba. Naast het zingen was Wim in de loop van de jaren actief in het bestuur en in allerlei commissies (onder andere als PR-medewerker) en archivaris bij de muziekvereniging Wilhelmina.
 

Dick Tukkers

Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 4 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 6 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 10 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 12 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04