Foto:

Janneke Brinks al 12,5 jaar werkzaam bij Maranatha

RIJSSEN - Het was maandag in het woonzorgcentrum Maranatha een feestelijke dag voor Janneke Brinks en haar collega's. Janneke vierde op deze dag samen met haar collega's en de bewoners van Maranatha haar 12½-jarig dienstverband.

In 2005 kreeg ze als leerling van de Obadjaschool in Zwolle een stageplek toegewezen in Maranatha. Ze werkte in die periode als huishoudelijke hulp op de gehele begane grond en zorgde ervoor dat alles er "spic en span" uit zag. Ook draaide ze mee met de koffiedienst in de grote zaal. Ook in het winkeltje bij Maranatha was ze actief bezig, waar ze enkele dagen in de week als hulp in het winkeltje de dagelijkse boodschappen, kaarten en cadeauartikelen aan de man bracht. Zelfs het bezorgen van "tafeltje dekje" aan de Kroonnweide en Diekjansweg was haar niet te veel.

Vast dienstverband
Na haar tweejarige stageperiode kreeg ze een vast dienstverband aangeboden wat ze natuurlijk met beide handen aangreep. In eerste instantie bleef ze dezelfde werkzaamheden doen, maar na verloop van tijd werd ze vaste kracht in de linnenkamer en helpt ze op maandag en donderdag vier uur in de keuken.

Plezier
Dat ze plezier heeft in haar werk is haar duidelijk aan te zien en daarom vroegen we haar waarom? Haar antwoord was: "Ik geniet van de afwisselende, gevarieerde taken die ik heb gekregen." "Maar", voegt ze toe "ze moeten me niet te veel aan het hoofd zeuren hoor. Laat me lekker rustig mijn ding doen en dan naar huis."

Dick Tukkers
Foto: Arjan Baan

Meer berichten
 
Auto zoeker