Afbeelding

Janneke Brinks al 12,5 jaar werkzaam bij Maranatha

Algemeen

RIJSSEN - Het was maandag in het woonzorgcentrum Maranatha een feestelijke dag voor Janneke Brinks en haar collega's. Janneke vierde op deze dag samen met haar collega's en de bewoners van Maranatha haar 12½-jarig dienstverband.

In 2005 kreeg ze als leerling van de Obadjaschool in Zwolle een stageplek toegewezen in Maranatha. Ze werkte in die periode als huishoudelijke hulp op de gehele begane grond en zorgde ervoor dat alles er "spic en span" uit zag. Ook draaide ze mee met de koffiedienst in de grote zaal. Ook in het winkeltje bij Maranatha was ze actief bezig, waar ze enkele dagen in de week als hulp in het winkeltje de dagelijkse boodschappen, kaarten en cadeauartikelen aan de man bracht. Zelfs het bezorgen van "tafeltje dekje" aan de Kroonnweide en Diekjansweg was haar niet te veel.

Vast dienstverband
Na haar tweejarige stageperiode kreeg ze een vast dienstverband aangeboden wat ze natuurlijk met beide handen aangreep. In eerste instantie bleef ze dezelfde werkzaamheden doen, maar na verloop van tijd werd ze vaste kracht in de linnenkamer en helpt ze op maandag en donderdag vier uur in de keuken.

Plezier
Dat ze plezier heeft in haar werk is haar duidelijk aan te zien en daarom vroegen we haar waarom? Haar antwoord was: "Ik geniet van de afwisselende, gevarieerde taken die ik heb gekregen." "Maar", voegt ze toe "ze moeten me niet te veel aan het hoofd zeuren hoor. Laat me lekker rustig mijn ding doen en dan naar huis."

Dick Tukkers
Foto: Arjan Baan

Afbeelding
Nieuwe tafel? Maak hem samen met Mooie Tafels 3 uur geleden
Afbeelding
OV-ambassadeurs houden inloopspreekuur in Rijssen 5 uur geleden
Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 20 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 21 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 28 mrt, 14:09
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 28 mrt, 12:06
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12