Afbeelding

Briljanten bruiloft voor Henk Derks en Rie Derks-Lunenberg

Algemeen

RIJSSEN - Op zaterdag 18 januari is het 65 jaar geleden dat Henk Derks (91) en Rie Derks-Lunenberg (85) zijn getrouwd. Het echtpaar ontmoette elkaar al voor het eerst op jeugdige leeftijd, maar de vonk sprong toen niet over. Twee jaar later, in het jaar 1952, werd de voor de regen schuilende Rie Lunenberg uit Schoonheten opnieuw aangesproken door Henk Derks uit Mariënheem die met vrienden aan het biljarten was bij café de Bagatelle in Raalte. Andermaal, maar nu met succes, maakte hij voor dezelfde avond een afspraakje met Rie Lunenberg.

Spoedig gingen ze gezamenlijk een kerkdienst bijwonen en was er de verkering ontstaan. Drie jaar later, in 1955, trouwde het echtpaar en zij gingen twee jaar lang wonen in een verbouwde boerderij in Schoonheten. Vervolgens woonde het echtpaar 54 jaar aan de Almeloseweg in Nijverdal en sinds 2011 woont het echtpaar met veel plezier in Rijssen. Hun huwelijk werd bekroond met drie kinderen twee dochters en een zoon, waarbij de familie vervolgens is uitgebreid met 5 kleinkinderen en 1 achterkleinkind.

Schaapherder
Henk werkte zes jaar bij de KSW in Nijverdal en werd vervolgens tot zijn grote vreugde aangesteld als schaapherder bij de familie van Heek met als werkterrein de Haarlerberg waar hij de zorg had over 245 schapen en twee honden. Helaas werd de kudde na zes jaar opgeheven tot zeer grote spijt van Henk. Hij ging vervolgens aan de slag bij de laarzen/schoenenfabriek van Hevea in Raalte. Helaas kreeg Henk op 44-jarige leeftijd een hersenbloeding en werd hij voor het werk afgekeurd. Door deze omstandigheid ging Rie werken in de modezaak van Nico van Schoot in Nijverdal, waar ze zich 25 jaar verdienstelijk maakte. Henk werkte in zijn tuin en fokte dure exclusieve raskippen van het ras Hollandse Witkuif. Hij verkocht deze voor de bijzondere prijs van 275 gulden voor een stel kippen en een haan. Met deze kippen bezocht hij ook tentoonstellingen. Het echtpaar is momenteel nog redelijk gezond en echte fietsliefhebbers. Ze fietsten veel met hun kleinkinderen en de kilometerteller van de elektrische fiets van Henk staat na zes jaar niet voor niets op maar liefst 15700 kilometer. Het echtpaar is zeer dankbaar dat ze deze dag samen met hun nageslacht mogen beleven en voor de warme ontvangst destijds in Rijssen, waar ze zich uitstekend thuis voelen. Burgemeester Arco Hofland zal op maandag 20 januari het jubilerende echtpaar bezoeken om namens het gemeentebestuur de hartelijke felicitaties over te brengen.

Dick Tukkers

Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 4 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 6 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 10 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 12 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04