Foto:

Sinaasappelactie voor het goede doel!

RIJSSEN - Gehandicapten: een verborgen probleem. In de samenleving van Guinee-Bissau (West-Afrika) weet men niet goed wat men met gehandicapten aan moet. En zeker niet met gehandicapte kinderen.

Men schaamt zich er vaak voor en laat hen dan ergens in het verborgen verkommeren. Soms worden ze zelfs achtergelaten in het bos of aan de oever van de rivier. Verder zijn er bijna in elk dorp een paar kinderen die niet goed kunnen horen, die epilepsie hebben of niet goed kunnen lopen. Voor deze kinderen zijn er geen voorzieningen en medicijnen en ook krijgen ze niet de mogelijkheid om naar school te gaan.

Jedidja
Project Jedidja (van stichting Kimon) wil deze kinderen en hun familie begeleiden. Marianne van Helden en Gerda Klaver zijn vanuit Nederland uitgezonden en werken samen met meer dan 10 lokale werkers en met meer dan 100 lokale vrijwilligers. Zij zoeken de gehandicapte kinderen en hun ouders/verzorgers op en begeleiden hen in de thuissituatie. Indien nodig verstrekken zij eenvoudige hulpmiddelen om te lopen en medicijnen (vooral tegen epilepsie). Daarnaast proberen zij ervoor te zorgen dat deze kinderen en jongeren naar school kunnen en een vak kunnen leren. Dit betekent voor deze kinderen en jongeren het verschil van hun leven!

Helpt u mee?
Helpt u mee om deze kinderen en jongeren een toekomst te geven? Bestel nu een (halve) kist overheerlijke A kwaliteit sinaasappels door een mail te sturen naar sinaasappelactierijssen@gmail.com (of bel 0548 – 51 65 45). Ter info: een hele kist (ca 70 sinaasappels) kost € 16, een halve kist kost € 8,50. U kunt de sinaasappels ophalen op 8 februari van 10.00 tot 12.00 uur op Veeneslagen 17, Rijssen. U kunt er ook voor kiezen om de sinaasappels te laten bezorgen. Hiervoor rekenen zij € 1,50.

Meer berichten
 
Auto zoeker