Afbeelding

Sinaasappelactie voor het goede doel!

Algemeen

RIJSSEN - Gehandicapten: een verborgen probleem. In de samenleving van Guinee-Bissau (West-Afrika) weet men niet goed wat men met gehandicapten aan moet. En zeker niet met gehandicapte kinderen.

Men schaamt zich er vaak voor en laat hen dan ergens in het verborgen verkommeren. Soms worden ze zelfs achtergelaten in het bos of aan de oever van de rivier. Verder zijn er bijna in elk dorp een paar kinderen die niet goed kunnen horen, die epilepsie hebben of niet goed kunnen lopen. Voor deze kinderen zijn er geen voorzieningen en medicijnen en ook krijgen ze niet de mogelijkheid om naar school te gaan.

Jedidja
Project Jedidja (van stichting Kimon) wil deze kinderen en hun familie begeleiden. Marianne van Helden en Gerda Klaver zijn vanuit Nederland uitgezonden en werken samen met meer dan 10 lokale werkers en met meer dan 100 lokale vrijwilligers. Zij zoeken de gehandicapte kinderen en hun ouders/verzorgers op en begeleiden hen in de thuissituatie. Indien nodig verstrekken zij eenvoudige hulpmiddelen om te lopen en medicijnen (vooral tegen epilepsie). Daarnaast proberen zij ervoor te zorgen dat deze kinderen en jongeren naar school kunnen en een vak kunnen leren. Dit betekent voor deze kinderen en jongeren het verschil van hun leven!

Helpt u mee?
Helpt u mee om deze kinderen en jongeren een toekomst te geven? Bestel nu een (halve) kist overheerlijke A kwaliteit sinaasappels door een mail te sturen naar sinaasappelactierijssen@gmail.com (of bel 0548 – 51 65 45). Ter info: een hele kist (ca 70 sinaasappels) kost € 16, een halve kist kost € 8,50. U kunt de sinaasappels ophalen op 8 februari van 10.00 tot 12.00 uur op Veeneslagen 17, Rijssen. U kunt er ook voor kiezen om de sinaasappels te laten bezorgen. Hiervoor rekenen zij € 1,50.

Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 3 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 5 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 7 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 8 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team 10 uur geleden
Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO gisteren
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 17 apr, 13:49
Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 17 apr, 12:08