Afbeelding

Jannes van de Willige koninklijk onderscheiden

Algemeen

RIJSSEN - Jannes van de Willige (70) is zaterdag koninklijk onderscheiden door burgemeester Arco Hofland in hervormd kerkelijk centrum Sion.

Zaterdag nam Van de Willige na 44 jaar afscheid van het kerkenwerk dat hij al die tijd deed voor de Hervormde Gemeente van Rijssen. Vanaf 1976 was hij achtereenvolgens secretaris van de jeugdraad, secretaris van de notabelen, penningmeester van de kerkvoogdij, ouderling-kerkrentmeester en was hij actief voor de jaarlijkse Actie Kerkbalans, was hij als ouderling-kerkrentmeester voorzitter van het moderamen van het college van kerkrentmeesters.

Trouw
Naast zijn jarenlange deskundige en trouwe inzet voor Hervormd Rijssen is Van de Willige sinds 2010 projectleider op vrijwillige basis bij het project Erfgoed Rijssen-Holten, waarvan de populaire fotowebsite Erfgoed Rijssen-Holten het meest zichtbaar is voor het publiek. In de stuurgroep doet hij alle voorkomende werkzaamheden van fondsenwerving tot het verbeteren van de website waarop een massa aan historisch beeldmateriaal toegankelijk wordt gemaakt voor het grote publiek. Met deze vrijwilligerstaak gaat Van de Willige nog even door.

Sympathiek
Jannes van Willige staat bekend als een sympathiek mens. Is altijd bereid werkzaamheden zelf op te pakken en niet op anderen af te schuiven. Daarnaast doet hij wat hij zegt, maar kan hij anderen subtiel en tactisch duidelijk maken wat van hen verwacht wordt. Van de Willige kent de weg in overheidsland en aanverwante instellingen en is altijd in staat om op ieder niveau, van hoog tot laag, zichzelf te blijven.

Verrast
Blijkbaar was de koninklijke onderscheiding zeer goed onder de pet gehouden, want de immer waakzame Van de Willige toonde zich zaterdagmiddag compleet verrast toen kinderen, kleinkinderen, leden van de Stuurgroep Erfgoed Rijssen-Holten met burgemeester Hofland en wethouder Bert Tijhof voorop de ontmoetingshal van Sion binnenkwamen. Van de Willige werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Hofland speldde hem de versierselen op onder toeziend oog van Jannes' vrouw Jennie.

Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 10 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 11 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 15 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 18 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04