Afbeelding

Sprankelend concert Wilhelmina met Cor Bakker en Karin Hertsenberg

Algemeen

RIJSSEN - Het nieuwjaarsconcert van muziekvereniging Wilhelmina was zaterdagavond in de grote zaal van het Parkgebouw één groot feest.

Een overvol podium dat het omvangrijke orkest, vleugel, solisten en lady-speaker nauwelijks binnen de gordijnen kan houden, maar daar stond tegenover dat dit op het toneel weer extra informele interactie geeft tussen mensen en muziekstukken door.

Een programma met herkenbare elementen, maar zeker ook met nieuw werk dat prima landde bij het talrijke publiek. Dirigent Wout Ligterink en zijn musici legden een hoogst aanstekelijk enthousiasme aan de dag.

Afgrijselijk
De pianist Cor Bakker en sopraan Karin Hertsenberg waren een gouden greep. Met een opzettelijk afgrijselijk gecomponeerde étude waarin beide handen een eigen leven leidden, liet Bakker zien wat hij in huis heeft. Hertsenberg heeft een geweldige stem. Daarnaast zijn beiden ook nog bijzonder sympathiek; het publiek sloot hen direct in de armen en andersom ook.

Ontroerend
Het programma had voor elk wat wils: stukken van Gershwin, Lloyd Webber, Stolz en natuurlijk Strauss. Edelweiss uit The Sound of Music werd door Hertsenberg heel mooi neergezet en Gabriela's Song uit de film "As it is in heaven" was ronduit ontroerend. Er werd afgesloten met Berliner Luft. Met dit "reisje langs de Rijn" werd getracht de zaal tot meezingen te verleiden. Die wilde wel, maar de tekst bleek voor een aantal mensen toch iets te ver weggezakt.

Toegift
Als toegift op het nieuwjaarsprogramma was er natuurlijk de Radetzkymars. Om in alle toonaarden mee te klappen heb je geen tekst nodig en dat deed de zaal dan ook met overtuiging. Een waardevol concert om het nieuwe jaar mee te beginnen. Wilhelmina stuurde het publiek met een blij gevoel naar huis. Een betere terugkeergarantie is er niet.

Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 6 uur geleden
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 9 uur geleden
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 12 uur geleden
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 15 uur geleden
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55
Rijsserbergloop finish 5 km 2022
Inschrijven Rijsserbergloop: limiet is bijna bereikt 20 apr, 12:43
Afbeelding
Mark verzamelt alles van de Canadese bevrijders 20 apr, 10:20