Afbeelding

Kunstenaar van de week: Mirca Pongers

Algemeen

RIJSSEN - De kunstenaar van deze week is Mirca Pongers (34). "Sinds mijn kinderjaren ben ik al bezig met tekenen. Met schilderen begon ik op een wat latere leeftijd. Het zit bij ons echt in de familie, mijn beide opa’s hebben het tekenen/schilderen ook beoefend als hobby. Vooral mijn opa Christiaan Pongers was hier veel met bezig en werkte met pastelkrijt."

"Doordat ik van jongs af aan creatief bezig was, was mijn bedoeling om na de mavo iets creatiefs te gaan doen. Ik ben toen het Sibab Vakschool voor vormgeving gaan volgen en heb gestudeerd voor grafisch vormgeefster. Helaas bleek dit helemaal mijn roeping te zijn, vandaar mijn overstap naar de Pabo. Ondertussen werk ik al negen jaar met heel veel plezier in de onderbouw van een school. Maar al die tijd ben ik naast mijn werk bezig geweest met mijn hobby. Het is voor mij ontspannend en vooral leuk om te doen."

Groter project
"Het maken van een schilderij is een groter project dan het maken van een tekening. Ik schilder met olieverf op linnen. Dit doe ik in lagen. Elke laag moet ongeveer een week drogen voordat de volgende laag er overheen kan. Er gaan 3 tot 4 lagen over het schilderij heen. Het tekenen met pastel, inkt of kleurpotlood gaat sneller. De laatste tijd ben ik veel bezig met kleurpotlood. De meeste onderwerpen die ik maak, bestaan uit dieren, maar ook andere dingen komen aan bod. Zowel het schilderen als het tekenen heb ik mezelf aangeleerd. Op mijn website: artbymirca.jouwweb.nl zijn al mijn gemaakte werken te zien, evenals op mijn Facebookpagina: artbymirca."

Dick Tukkers

Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 18 minuten geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 16 uur geleden
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 18 uur geleden
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje gisteren
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst gisteren
Philip Dröge is historicus, columnist en journalist.
Philip Dröge over een vergeten stukje van de Nederlandse taal 27 mrt, 10:00
Afbeelding
Koffie en Klets in De Bron in Enter 27 mrt, 08:06
Afbeelding
De Welle sluit sportinstuif-seizoen af met springfestijn 26 mrt, 17:58