Afbeelding

Protest ouders en kinderen tegen halvering speeltuin

Algemeen

RIJSSEN – De buurt rond speeltuin De Molen aan de Molendijk is hoogst ongelukkig met de plannen van de gemeente om het speeltuinterrein te halveren.

Tijdens de raadsvergadering van donderdagavond werd het protest verwoord door een van de ouders, mevrouw Rijnders. "U sluit de speeltuin af, u wilt de helft van de speeltuin verkopen zodat de aanwonenden dat bij hun tuinen aan kunnen trekken. Maar u hebt totaal geen overleg met de buurt gepleegd. De buurtbewoners en de kinderen zijn niet betrokken bij de plannen. De gemeente gebruikt als argument dat de situatie onveilig is, maar waarom zoeken we als overheid en omwonenden niet sámen naar een oplossing?"

Volgens Rijnders blijft na verkoop van een deel van het terrein te weinig ruimte over voor een speelterrein waar kinderen van verschillende leeftijden hun gang kunnen gaan. "We vinden het erg onrechtvaardig dat er op deze manier met de speeltuin wordt omgegaan. De speeltuin bestaat 40 jaar en is indertijd door de buurt opgericht. Het staat in het bestemmingsplan ook aangeduid als groen met speelvoorzieningen."

Vorig jaar bleek er in de buurt geen animo meer voor het vormen van een nieuwe speeltuinbestuur. Daarom wilde SGP-fractievoorzitter André Scheppink graag weten of mevrouw Rijnders alsnog bereid zou zijn in een speeltuinbestuur plaats te nemen en waarom ze daar destijds niet voor beschikbaar was. Ook D66-fractieleider Herman Klein Velderman stelde haar deze vraag. Mevrouw Rijnders gaf toe dat de buurt toch wat te naïef had gedacht dat een bestuur niet meer nodig was. "Wij dachten dat een speeltuin bij de gemeente in goede handen was. Maar nu wij merken dat de procedure tot halvering van de speeltuin niet goed gegaan is ben ik van harte bereid in een bestuur plaats te nemen."

Kinderpetitie
De kinderen van de Molendijk boden hierna burgemeester Arco Hofland een petitie aan om de speeltuin te behouden. Hofland prees te betrokkenheid van de kinderen bij de politieke besluitvorming en voor hun bezoek aan de raadsvergadering.

Afbeelding
Mark verzamelt alles van de Canadese bevrijders 1 uur geleden
De Dorpsstraat en de Kerkstraat worden vanaf deze zomer eenrichtingsverkeer.
Doel blijft staan: afsluiting Dorpsstraat 3 uur geleden
Elly Stegink toont trots haar medaille na volbrengen marathon Rotterdam (eigen foto).
Elly Stegink loopt de marathon van Rotterdam 15 uur geleden
Foto: Ontwerp: N+L Landschapsontwerpers | Palazzo Oost bv
Unaniem positief over plan Prins van Holten 17 uur geleden
Afbeelding
Lenteweer cadeau tijdens koopzaterdag 21 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving Triathlon Holten voor de jeugd heropent gisteren
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland gisteren
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 19 apr, 07:54