Foto: Jan Joost

Ondanks protest Nijhuis zet gemeente grondaankoop Opbroek toch door

RIJSSEN – Ondanks het protest van Jan Nijhuis, zet de gemeente de grondaankoop in het Opbroek toch door.

Nijhuis (foto) maakte tijdens de raadsvergadering donderdagavond gebruik van het inspraakrecht. De bouwgronden die de gemeente wil kopen voor 575.000 euro zijn sinds 1925 eigendom van de familie Wilmink, waarvan zijn eveneens aanwezige moeder (92) een nazaat is. "In 1995 is de grond ondergebracht in de BV Parkbroek Stedenbouw. Zij heeft deze BV van kapitaal voorzien."

Nijhuis wekte de indruk dat zijn volle "verre" neef Paul Nijhuis uit Laren de verkoop van de grond zeer snel heeft geregeld met de gemeente. "Er is door de burgemeester getekend zonder overleg te voeren met mijn moeder en mij, terwijl neef Paul mijn moeder heeft beloofd om dat niet te doen. Dat vinden wij niet netjes en zeker niet nu de overeengekomen prijs heel ver onder de marktprijs ligt. De erfenis van mijn moeder wordt nu bij haar leven verdeeld op een manier waarop zij niet wil. Neef Paul behoort niet tot haar vaste adviseurs en na deze geschiedenis natuurlijk helemaal niet meer."

1,6 miljoen
Jan Nijhuis zei deze warme grond zelf ook te hebben laten taxeren. Daaruit zou blijken dat de percelen minstens 1,6 miljoen euro hadden kunnen opbrengen. Nijhuis zei oog te hebben voor de woningbehoefte in Rijssen. "We hebben hier nogal wat voetsporen liggen en daarom hadden we in redelijkheid en billijkheid met de gemeente willen overleggen over woningbouw. Van de provincie mogen we zonder beperkingen bouwen en we hadden best iets voor elkaar kunnen betekenen, maar dat gaat niet op deze manier," aldus Nijhuis.

SGP-raadslid Richard Jansen wilde weten of neef Paul Nijhuis wel bevoegd was om te tekenen. Wethouder Roland Cornelissen zei dat de gemeente altijd nagaat of er zaken gedaan wordt met mensen die dat ook mogen doen en dat dit in deze kwestie ook gecheckt is.

 

Meer berichten
 
Auto zoeker