Afbeelding

Laatste bezorgingen voor Erik Ham

Algemeen

RIJSSEN - Het was vrijdag 31 januari voor de laatste keer dat de in Rijssen bekende brood-en banketbezorger Erik Ham zijn ronde maakte door Rijssen.

Van oorsprong was Erik Ham jarenlang tot zijn volle tevredenheid tekenaar bij het Architectenbureau van Jorissen Simonetti, maar door de bouwcrises kwam hij in 2013 onverwacht thuis te zitten zonder werk. En net in deze periode zocht bakkerij Voortman aan de Boomkamp in Rijssen een bezorgbakker. Erik blij dat hij weer aan de slag kon en aanvaarde deze functie, die hem niet alleen deze jaren veel plezier heeft gebracht, maar ook veel contacten heeft opgeleverd. "De bezorging van brood/banket heeft een grote vlucht genomen", aldus Erik Ham "en daar had ik tot nu toe zes dagen in de week mijn handjes vol aan."

Erik aan de slag
Zes jaar lang en zes dagen in de week bracht Erik het dagelijks brood en banket bij de Rijssense verzorgingshuizen Maranatha, Eltheto, het Stadskwartier en de Schutse namens bakkerij Voortman. En dit ging niet onopgemerkt want bij terugkomst op de zaak vrijdagmiddag bleek dat hij de diverse verzorgingshuizen echt werd gewaardeerd en als dank werden hem twee cadeaus overhandigd en een vistegoedbon. Maar hij bezorgde niet alleen brood/banket op de verzorgingshuizen, maar ook bij particulieren door heel Rijssen heen, als er iets viel te vieren. De bekende bestelauto van bakker Voortman met als bezorger Erik was ook vaak te vinden op de industrieterreinen rond Rijssen voor het afleveren van vooral saucijzenbroodjes voor de diverse kantines van bedrijven. Bij de diverse kerken in Rijssen bracht Erik vaak broodjes voor na de begrafenissen. Bij bruiloften bij de diverse horecazaken in de omgeving bracht Erik de broodjes en banket voor de uitgenodigde gasten en de bruidstaart voor de bruid en de bruidegom ontbrak dan ook vaak niet. Bij de jaarwisselingen werden veel taarten bezorgd in de omgeving van Rijssen door Erik, als relatiegeschenk namens de diverse bedrijven.

Mantelzorger
Maar Erik gaat zich niet vervelen, want hij treedt van nu af op als mantelzorger voor zijn 92-jarige schoonmoeder en zijn zes kinderen met aanhang staan hem nu al op te wachten met hun klussen.
Dick Tukkers

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 3 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 4 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 9 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 10 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 11 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 24 apr, 17:39
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 24 apr, 12:00
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54