Afbeelding

Kunstenaar van de week

Algemeen

HELLENDOORN/RIJSSEN - De kunstenaar van deze week is de in Hellendoorn wonende Marian Torenbeek. In haar vrije tijd is zij vaak in haar atelier bezig met haar uit de hand gelopen hobby: glas. Zij is begonnen met glas in lood maar inmiddels is zij ook bezig met glasfusing, een heel andere techniek natuurlijk.

Voor haar glas in lood voorstellingen maakt zij altijd eerst een mooi ontwerp en daarna zoekt zij de kleuren glas met verschillende structuren erbij uit. Volgens Marian zijn zoveel prachtige glassoorten! De glasgroothandel is voor haar een soort speelgoedwinkel, zoveel keus is er. Zij maakt het liefst voorstellingen van vogels of andere dieren. In het gewone leven is zij biologiedocent. Volgens Marian begint er na het ontwerpen en het uitzoeken van het glas het ambachtelijke gedeelte. De stukjes glas worden op maat gesneden, eventueel bijgeslepen en zorgvuldig in het lood gezet. Daarna drukt zij de opstaande loodrandjes tegen het glas aan en soldeert ze het vast op alle contactpunten. Tot slot smeert zij speciale kit op basis van lijnolie onder de loodrandjes aan de andere kant van het paneel. Het is fantastisch om het daarna op te hangen of in een raam of deur te bevestigen en het licht er door te zien schijnen. Elk moment van de dag ziet het er weer anders uit!

Atelier
Op zaterdagmiddag 15 februari wordt er voor haar uit de hand gelopen hobby een door haar broer en man gebouwd atelier geopend, onder het genot van een hapje en drankje. Elke woensdagavond kunt u langs komen om iets te maken, zowel glas in lood als fusing. Wel van tevoren even aanmelden op 06- 15606175. U bent welkom op het adres Nieuwe Twenseweg 17, 7447 PM Hellendoorn.

Dick Tukkers

Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 9 uur geleden
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 11 uur geleden
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 15 uur geleden
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 17 uur geleden
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55
Rijsserbergloop finish 5 km 2022
Inschrijven Rijsserbergloop: limiet is bijna bereikt 20 apr, 12:43
Afbeelding
Mark verzamelt alles van de Canadese bevrijders 20 apr, 10:20