Afbeelding

Rijssens Museum dicht: presentaties en stadswandelingen vervallen

Algemeen

RIJSSEN - Het Rijssens Museum en het Brandweermuseum zijn in elk geval tot en met maandag 6 april gesloten.

In verband met het coronavirus waren de Bevrijdingspresentaties (foto) en Bevrijdingswandelingen vorige week al afgeblazen, evenals groepsbezoeken. Individuele bezoekers zouden het museum nog in kunnen. Ook onder de vrijwilligers was bereidheid om het museum open te houden.

Maar na de aanscherping van de regels vanuit Den Haag, besloot de museumleiding begin deze week geen risico's te nemen en het museum in elk geval tot en met maandag 6 april helemaal te sluiten.

Alle data vervallen 
De belangstelling voor Bevrijdingspresentatie bleek zeer groot. Van de zeven geplande avonden, waren er in korte tijd bijna zes helemaal volgeboekt. Maandag 9 maart was de eerste voorstelling die door de aanwezigen zeer werd gewaardeerd. "We hebben nog even overwogen om de geplande data mét de mensen die zich al opgegeven hadden te laten staan," zegt een woordvoerder van het Rijssens Museuem. "Dat wordt te ingewikkeld. Immers, als ook die data nog moeten vervallen, maken we de chaos voor iedereen alleen maar groter. Daarom vervallen alle geplande data en reserveringen. Zodra de omstandigheden het toelaten, gaan we op zoek nieuwe tijdstippen. Of dat nog voor de zomervakantie zal gebeuren, moeten we goed onderzoeken. We zijn flexibel, maar we zijn ook gebonden aan reeds gemaakte afspraken over komende voorstellingen, exposities en activiteiten. We hopen daar in wijsheid besluiten over te nemen."

Het coronavirus gooit roet in het eten voor de leerlingen uit het Rijssense voortgezet onderwijs, de vrijetijdskunstenaars die een bijdrage hebben geleverd aan de pas geopende expositie 75 jaar Bevrijding en het Stadsgidsengilde. "We proberen ook hier nog iets mee te doen, zodat alles niet voor niets is geweest."

Afbeelding
Lenteweer cadeau tijdens koopzaterdag 1 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving Triathlon Holten voor de jeugd heropent 3 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 5 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 7 uur geleden
Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 19 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 21 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 23 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar gisteren