<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195025&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanrijssen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=745,746" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Gertjan ten Hove

T-Day viert 75 jaar Vrijheid met 75 T-Fords

RIJSSEN - 75 jaar Bevrijding; Een geschikt moment om op T-Day 2020 breed uit te pakken met historische voertuigen. Zaterdag 6 juni is het zover.

Streven is om in het kroonjaar 75 jaar Bevrijding en 75 jaar Vrede ook met 75 T-Fords een grandioze toertocht te maken door Twente en in het kader van de verbroedering nemen we ook een deel van de Duitse grensstreek mee.

Uitnodiging
De familie Ten Hove uit Rijssen telt grote liefhebbers van nostalgische voertuigen. Vooral de T-Ford heeft hun hart gestolen en minstens één keer per jaar, als de kansen op mooi weer het grootste zijn, organiseren zij een T-Day met een hartverwarmende toertocht door Twente. Ook dit jaar staat er weer een mooi trip per historisch voertuig op stapel. Wie mee wil kan zich aanmelden.

Aanmelden
De tocht op zaterdag 6 juni gaat over landelijke wegen langs de mooiste plekken van Twente en de grensstreek. Gezelligheid voert de boventoon. Onderweg een lekkere kop koffie, een versnapering en elkaars wagens bewonderen. Adressen en ervaringen uitwisselen. Elkaar tips en tricks aan de hand doen. “Er is een groot saamhorigheidsgevoel,” zegt Gerrit Jan ten Hove. “En dat is ook logisch, want je deelt allemaal dezelfde liefhebberij. En we zijn niet eenkennig, want andere Fords zijn ook welkom. Heb je een A-Ford of een Ford V8, kom er gezellig bij en rij met ons mee.” Aanmelden kan per e-mail op tenhovegj@gmail.com Kosten zijn € 18,50 per persoon, all in.

Ontvangst
Verzamelen tussen 9 en 10 bij Camperstalling Rijssen aan de Wattstraat 27 in Rijssen. Bij de buren, Hotra Aanhangwagens, staat de koffie klaar met iets lekkers. Autoambulances en trailers kunnen geparkeerd worden op het terrein van Schuitemaker–Veenhuis Landbouwmechanisatie aan de Morsweg 18 in Rijssen. Daar is meer dan voldoende plaats. Vertrek om 10.30 uur richting de grensstreek. Bij Beim Schweinswirt in Uelsen, net over de grens, staat een uitgebreide lunch klaar.

Afsluiting
Vanuit Uelsen vervolgen de historische wagenbezitters de tocht door de mooiste West-Duitse en Oost-Nederlandse natuur. “Uiteraard sluiten we de Twenterit af met een smakelijk slot op het terrein van Hotra vlakbij het startpunt,” aldus Ten Hove. “Wie meedoet krijgt geen spijt van deze tocht en als je één keer hebt meegedaan, sla je in de toekomst de Twentse T-Day nooit meer over.”

Ter gelegenheid van 75 jaar Bevrijding is een collectors item gemaakt van een T-Ford. Dit unieke model is te bestellen bij inschrijving tenhovegj@gmail.com Zoals dat hoort bij een collectors item is de oplage beperkt, dus wees er snel bij. De prijs is € 17,50. De organisatoren, Gerrit Jan ten Hove, Ben Averesch en Adrie ten Hove rekenen op een grote opkomst.

Aanmelden voor de toertocht op T-Day per e-mail tenhovegj@gmail.com of telefonisch bij G. J. ten Hove 06-53233620


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195025&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanrijssen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=745,746" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195036&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanrijssen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=745,746" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195026&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanrijssen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=745,746" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>