Afbeelding
Foto: Rita Voortman-Broos

Leven is niet maakbaar

Algemeen

Ergens eind 2019, zo tussen het hamsteren voor de feestdagen door, hoorden we de eerste berichten over een nieuw virus, ergens in Wuhan. Het klonk zo ver weg, dat ik geen moment had bedacht dat velen door datzelfde virus nu opnieuw aan het hamsteren zijn geslagen.

Tegelijkertijd staat de wereld stil. Vliegtuigen aan de grond, scholen dicht, stranden en skigebieden gesloten, oude mensen die geen bezoek meer mogen ontvangen. Iets wat niemand voor mogelijk had gehouden, gebeurt. Het gebeurt niet alleen in Rijssen, maar in heel Nederland, in heel Europa, nee, nog veel groter, op heel de aarde! We worden stil gezet, onze wereld van altijd meer, beter, hoger verder komt krakend tot stilstand. Hoe bijzonder is dat? Het is een wonderlijk verhaal.

We hebben ons leven niet zelf in de hand. Ergens op de grens van eigen verantwoordelijkheid om te leven en te zorgen, staan we machteloos. Mensen kunnen heel, heel veel, maar nog veel, veel meer niet. Onwillekeurig denk ik aan bijbelse verhalen, waarin God laat zien hoe klein wij zijn. Nee, ik geloof niet dat God ons straft met een wereldwijd verspreid virus dat dodelijk kan zijn. Ik geloof wel dat Hij ons even stilzet, dat Hij ons wil laten voelen wat belangrijk is. Wat blijft er van ons over wanneer ons dagelijks leven wordt ontwricht? Pakken we dan echt die laatste wc-rollen uit het schap, maken we van ons huis een gesloten fort? Of opent het onze ogen, hebben we weer tijd voor elkaar. Tijd voor een echt gesprek, tijd om stil te staan bij de ontluikende lente.

www.ritavoortmanphotography.com https://www.facebook.com/ritavoortmanphotography/ https://www.instagram.com/ritavoortmanphotography/

Afbeelding
Mark verzamelt alles van de Canadese bevrijders 15 minuten geleden
De Dorpsstraat en de Kerkstraat worden vanaf deze zomer eenrichtingsverkeer.
Doel blijft staan: afsluiting Dorpsstraat 2 uur geleden
Elly Stegink toont trots haar medaille na volbrengen marathon Rotterdam (eigen foto).
Elly Stegink loopt de marathon van Rotterdam 14 uur geleden
Foto: Ontwerp: N+L Landschapsontwerpers | Palazzo Oost bv
Unaniem positief over plan Prins van Holten 16 uur geleden
Afbeelding
Lenteweer cadeau tijdens koopzaterdag 20 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving Triathlon Holten voor de jeugd heropent 22 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland gisteren
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 19 apr, 07:54