Collecte in Rijssen voor Vluchtelingenzorg ZOA

RIJSSEN - Voor het vijfentwintigste achtereenvolgende jaar zou de Werkgroep Rijssen van de Vluchtelingenorganisatie ZOA in de week van 23 tot en met 28 maart haar jaarlijkse collecte in Rijssen houden. ZOA Vluchtelingenzorg heeft in de loop van de jaren een grote achterban in Rijssen opgebouwd. Liefst 186 collectanten, 13 wijkhoofden en een collectecoördinator zouden voor deze 25-jarige jubileumcollecte in actie komen.

Jopie Klokkenburg is al vanaf het begin de coördinatrice en Jenny Kreijkes en Ina Harbers zijn 25 jaar wijkhoofd. De opbrengst van de collecten bedroeg de laatste jaren ruim 9000 euro. (in 2019 was dat 9855 euro). Het motto voor de collecteweek is dit jaar: ‘’Van noodhulp naar wederopbouw”. Ook in dit jubileumjaar hoopt de werkgroep op een mooie opbrengst.

Over de hele wereld
ZOA Vluchtelingenzorg zet zich wereldwijd in voor de 71 miljoen vluchtelingen. Hierbij denken we ook aan de vele vluchtelingen in Syrië, die huis en haard moesten verlaten en alles achter moesten laten. Of aan Jemen waarvan de beelden van extreme honger onze woonkamers binnen komen. Of aan de sprinkhanenplaag in Kenia en Oeganda, waar de hele oogst wordt opgevreten, zodat er voor de mensen bijna geen eten over is. Veel mensen zijn direct afhankelijk van humanitaire hulp. Deze mensen zijn alles kwijt en hebben dringend hulp nodig. ZOA helpt met de opbrengst van de collecte mensen die slachtoffer zijn van een oorlog of van een natuurramp. Dat doen ze door hen ter plekke of in een buurland op te vangen en noodhulp te bieden. Denk hierbij aan voedsel, schoon drinkwater en tijdelijk onderdak. Daarnaast helpen ze deze mensen ook om na een ramp hun leven weer op te bouwen.

Niet aan de deur
Helaas komt er in de geplande collecteweek geen collectant bij u aan de deur in verband met het coronavirus. U kunt dan ook alleen doneren door ‘ZOA’ te sms’en naar 4333 (eenmalig € 3,00) of op giro 550 t.n.v. ZOA Apeldoorn. Voor informatie in Rijssen: Jopie Klokkenburg, tel. 515558
Dick Tukkers

Foto v.l.n.r.: Jenny Kreijkes, Ina Harbers en Jopie Klokkenburg

Meer berichten
 
Auto zoeker