<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195025&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanrijssen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=745,746" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: mike

T-shirts versus longsleeve T-shirts

Zowel T-shirts als longsleeve T-shirts zijn onmisbaar uit de kledingkast van de moderne man. Toch kiest de doorsnee man meestal voor het T-shirt met korte mouwen. Waarom? Lees verder als je meer te weten wilt komen over de verschillen. Zo kies je binnenkort het perfecte extra lange T-shirt voor elke gelegenheid, met korte mouwen of longsleeve. 

Wat is een longsleeve nu precies? 

Een longsleeve is de benaming voor een T-shirt met lange mouwen. Naast T-shirts kunnen ook overhemden en zelfs poloshirts longsleeve zijn. De longsleeves zijn eigenlijk ontstaan voor een heel evidente reden: mensen wilden ook T-shirts dragen bij minder mooi weer. Zo kunnen mannen ook in herfst en winter van een comfortabel T-shirt genieten, zonder kou te lijden. 

Hoe is de naam T-shirt ontstaan? 

Het klassieke T-shirt met korte mouwen kent iedereen. De naamgeving is ontstaan door de vorm. Het shirt heeft immers een T-vorm, dus vandaar: T-shirt. Al snel groeide het T-shirt tot één van de populairste kledingstukken uit. Mannen en vrouwen, van jong tot oud, dragen het heel regelmatig. 

Het geheim zit in de simpliciteit van het T-shirt: het bevat geen rits of knoopsluiten en het kan simpel aan- en uitgetrokken worden over het hoofd. Intussen zijn er ook al vele variaties van het T-shirt: met ronde hals, V-hals, met alle mogelijke kleuren en motiefjes. 

De voordelen van een T-shirt met korte mouwen

Een T-shirt is veelzijdig en heel populair, want het heeft veel voordelen: 

  • Op warme zomerdagen gaat er niets boven een comfortabel T-shirt met korte mouwen. Ook op warme lentedagen kunnen korte mouwen voldoende zijn.
  • Een T-shirt met korte mouwen is simpelweg heel comfortabel. 

De voordelen van een longsleeve T-shirt

Het T-shirt met korte mouwen is veruit het populairst, maar de longsleeve heeft ook veel aantrekkelijke eigenschappen. De longsleeve is eigenlijk de perfecte allrounder en heeft veel voordelen: 

  • Zelfs zonder overhemd of trui is de longsleeve perfect voor in de zomer. Ook tijdens zonnige lentedagen kan een longsleeve ideaal zijn. 
  • Een longsleeve houdt goed de warmte vast. Vooral in de winter is het fijn als je shirt lange mouwen heeft. 
  • Ook onder een overhemd is een longsleeve T-shirt een goede keuze. Het zorgt ervoor dat je de lelijke mouwlijn van een T-shirt met korte mouwen niet ziet. 

Elastisch katoen

De meeste shirts, zowel T-shirts met korte mouwen als longsleeves, worden van katoen gemaakt. Zowel 100% katoenen T-shirts, elastaan-katoenen T-shirts als bamboe-katoenen T-shirts komen steeds frequenter voor. De bamboe-katoenen en het elastaan-katoenen T-shirt hebben als eigenschap dat er iets meer ‘rek’ in het shirt zit. Dat is vaak aangenaam dragen, omdat de stof dan iets dichter tegen het lichaam plakt, op voorwaarde dat je de juiste maat draagt uiteraard. 

T-shirts en longsleeves van 100% katoen worden dan weer iets minder vaak gedragen omdat ze iets te los kunnen zijn. Vooral bij longsleeves voelt dit niet erg prettig aan. Vandaar dat fabrikanten steeds vaker 5% elastaan in de T-shirts verwerken. Dankzij dat beetje stretch zit het T-shirts iets lekkerder om het lichaam. 

V-hals of ronde hals? 

T-shirts zijn beschikbaar met verschillende soorten halzen, zo heb je de V-hals en de ronde hals. Ook de longsleeves zijn tegenwoordig steeds vaker zowel met een ronde hals als V-hals verkrijgbaar. De standaard ronde hals komt nog steeds het vaakst voor, omdat de meeste casual shirts voor dit type hals kiezen. 

De V-hals zie je het vaakst onder overhemden en is dan ook verkrijgbaar in verschillende dieptes. Zo heb je T-shirts met korte mouwen met de standaard V-hals (voor dit type wordt gekozen als je het overhemd met één knoopje open draagt), de diepe V-hals (voor dit type wordt gekozen als je het overhemd met twee knoopjes open draagt) en de mega diepe V-hals (voor dit type wordt gekozen als je het overhemd met twee of meer knoopjes open draagt). 

Ben je na het lezen geïnteresseerd in een T-shirt of longsleeve? Kijk dan eens op de website Shirtsofcotton.com. Daar vind je een heel grote collectie aan alle types shirts. Zoals de naam al doet vermoeden, vind je er naast T-shirts ook overhemden. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195025&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanrijssen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=745,746" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195036&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanrijssen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=745,746" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195026&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanrijssen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=745,746" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>