Afbeelding
Foto: Picasa

Stille week ditmaal online

Algemeen

RIJSSEN - De vier avonden die jaarlijks in de Stille week worden gehouden in de Schildkerk, zijn inmiddels een waardevolle traditie. In de afgelopen jaren werden de bijeenkomsten bijgewoond door gemiddeld 800 bezoekers per avond: een duidelijk signaal dat er in de periode voorafgaand aan Goede Vrijdag en Pasen behoefte is aan momenten van rust en bezinning. 

Met een meditatie, stilte, passende liederen en een muzikale bijdrage zijn deze avonden niet meer weg te denken uit het Rijssense gemeenschapsleven. Mensen met heel verschillende achtergronden, uit alle hoeken van de kerkelijke landkaart, weten elkaar dan te vinden in de eeuwenoude Schildkerk.

Vanwege de coronacrisis kunnen de organisatoren de bezoekers deze keer niet uitnodigen om naar de Schildkerk te komen, maar de avonden gaan wel door: ze kunnen via kerk-tv, YouTube en Facebook worden gevolgd. De uitzendingen starten steeds om 20.30 uur, op maandag 6 tot en met donderdag 9 april.

Het centrale thema is deze keer “Zoals over Hem geschreven is”. Elke avond is er een predikant die de meditatie uitspreekt, er zijn muzikale bijdragen door leden van Vocaal Ensemble Rijssen, Kamerkoor Gloria en dwarsfluitensemble Aquaflûte, en ook wordt het monumentale kerkorgel bespeeld.

Wat er precies wordt gezongen en gelezen, is te vinden op de website van de Hervormde Gemeente. 

Bij de verzorgingstehuizen zal een aantal gedrukte liturgieën worden bezorgd ten behoeve van de bewoners die op kerkradio zijn aangewezen. 

De Hervormde Gemeente zendt ook driemaal per week een korte meditatie uit onder de titel “Laat je bemoedigen”, eveneens te volgen via kerk-tv, YouTube en Instagram. De meditaties worden uitgesproken door een van de predikanten van de Hervormde Gemeente, gevolgd door orgelspel dat aansluit bij de inhoud van de meditatie. De uitzendingen komen online op maandag, woensdag en vrijdagavond om 19.00 uur. In de Stille week vervallen deze meditaties, omdat er dan live-uitzendingen zijn vanuit de Schildkerk. 

Elly Stegink toont trots haar medaille na volbrengen marathon Rotterdam (eigen foto).
Elly Stegink loopt de marathon van Rotterdam 6 uur geleden
Foto: Ontwerp: N+L Landschapsontwerpers | Palazzo Oost bv
Unaniem positief over plan Prins van Holten 8 uur geleden
Afbeelding
Lenteweer cadeau tijdens koopzaterdag 12 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving Triathlon Holten voor de jeugd heropent 14 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 16 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 18 uur geleden
Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 18 apr, 19:49
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 18 apr, 17:43