Afbeelding

Arco Hofland: Ik geloof in de daadkracht

Algemeen

Beste inwoners en ondernemers van Rijssen-Holten,

De invloed van het coronavirus in onze gemeente, in ons land en over de hele wereld is erg groot. Er zijn ingrijpende maatregelen genomen om het coronavirus in te dammen. Dit heeft ongetwijfeld invloed op uw leven, op ieders leven. 

Wellicht maakt u zich zorgen. Dat kan ik mij goed voorstellen. We hebben allemaal te maken met ongemakkelijke momenten. Ik wil u vragen om uw vertrouwen te houden, de maatregelen  op te volgen en kalm te blijven. Ik geloof in de daadkracht binnen onze gemeente. Deze narigheid brengt ons dichter bij elkaar en benadrukt ons noaberschap. 

Zo ontstaan mooie initiatieven om elkaar te helpen. Dit zie ik bijvoorbeeld online, waar groepen worden opgericht om hulpvraag en -aanbod bij elkaar te brengen. Bent u slecht ter been of kunt u niet naar buiten? Schroom dan niet om uw buren of bekenden om hulp te vragen. Zij kunnen u bijvoorbeeld helpen met de boodschappen doen, de vuilnis buiten zetten, een lift aanbieden of medicijnen voor u ophalen. Wees wel alert op onbekenden die hulp aanbieden. 

Aan jongeren wil ik de oproep doen om ook om te kijken naar naasten. Bel vaker je opa of je oude buurvrouw. Of stuur een mooie kaart. Ik begrijp dat er op dit moment voor jullie ook veel wegvalt; school, sport, de horeca zit dicht en activiteiten worden afgelast. Toch vraag ik je met klem om niet in groepen bij elkaar te komen en 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Ook jouw hulp is nodig om  om het virus zo goed mogelijk in te dammen. Het is lastig, dat begrijp ik. 

Informatie krijgt u van de Rijksoverheid, het RIVM, de GGD, de gemeente en via het journaal. Heeft u vragen over het coronavirus? Neem dan contact op met het landelijke informatienummer 0800 – 1351. Dit nummer kunt u dagelijks bellen van 8.00 tot 20.00 uur.

Ook onze ondernemers in Rijssen-Holten worden hard getroffen in deze periode. Ik hoop dat de lokale en landelijke maatregelen voor verlichting zorgen. Meer informatie vindt u op: www.rijssen-holten.nl/coronamaatregelenondernemers.

Het is nog onduidelijk hoelang het allemaal gaat duren en de situatie kan per dag veranderen. Pas daarom goed op uzelf en anderen, heb vertrouwen en help elkaar waar dat mogelijk is. Samen kunnen we het aan, samen pakken we het aan.

Tot slot wens ik iedereen veel sterkte en beterschap in deze roerige tijden. 

Met vriendelijke groet,

Arco Hofland, burgemeester

Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 1 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 3 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 4 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team 6 uur geleden
Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 21 uur geleden
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 17 apr, 13:49
Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 17 apr, 12:08
Afbeelding
Lentefair voor jong en oud 17 apr, 10:00