Afbeelding

Vrouwen in jeans was ondenkbaar

Algemeen

Een broek werd lang gezien als een kledingstuk dat alleen voor de man bestemd was. Een vrouw in een broek, oftewel een vrouw in mannenkleding, was zelfs in het begin van de twintigste eeuw nog een schandaal. Het in een broek verschijnen door Marlene Dietrich heeft ertoe bijgedragen dat het dragen van een broek steeds meer geaccepteerd werd. En dat zelfde geldt eigenlijk ook voor spijkerbroeken. Tegenwoordig is het misschien niet meer voor te stellen, maar ooit was het gebruikelijk dat alleen mannen jeans droegen.

Jeans kennen een lange geschiedenis. Ze werden ontwikkeld door Levi Straus voor goudzoekers in de 19e eeuw. Zij hadden broeken nodig die minder snel sleten en Strauss zorgde daarvoor met de kenmerkende stof en het gebruik van klinknagels bij de zakken. Nog steeds wordt een spijkerbroek vaak als werkkleding gebruikt, maar inmiddels is het wel een kledingstuk dat bij mannen en vrouwen van alle leeftijden in de kast ligt en bij zeer uiteenlopende gelegenheden gedragen wordt.

In allerlei soorten

Als we kijken naar verschillende soorten jeans, zien we bij de vrouwen toch wat meer variatie dan bij mannen. Voor zowel mannen als vrouwen zijn er verschillende pasvormen zoals de skinny fit, regular fit en baggy fit. Ook zijn er jeans in diverse kleuren op de markt voor vrouwen en mannen. Maar iets dat we vooral bij de jeans voor vrouwen zien, zijn de decoraties. Denk hierbij aan borduursels en sierstiksels en ook dessins zijn eigenlijk voornamelijk voorbehouden aan de vrouwenjeans. En wat nu de perfecte jeans voor de vrouw is, is niet te zeggen. Elk vrouw is anders en dat betekent dat de ene jeans gewoon flatteuzer is dan de andere, maar zeker zo belangrijk is het draagcomfort. Met het passen van verschillende modellen van de verschillende merken die Sans verkoopt, vind je uiteindelijk de perfecte jeans voor jou!

Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 15 uur geleden
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 21 uur geleden
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 23 apr, 11:50
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55