Afbeelding

Gemeenten en politie waarschuwen: blijf alert op oplichting!

Algemeen

TWENTE - Deeze week waarschuwen gemeenten voor een nieuwe poging tot oplichting. Het TV-programma Opgelicht schonk er al aandacht aan: valse mails die van een deurwaarder afkomstig zijn. Gewiekste criminelen maken juist in deze crisistijd misbruik van mensen door hen op te lichten.

De waarschuwing voor valse emails betreft een email die afkomstig is van 'Loansma & Partners - Gerechtsdeurwaarders & Advocaten'. Hierin staat dat mensen nog onmiddellijk een bedrag moeten betalen in verband met een verhoging van de afvalstoffenheffing. Trap hier NIET in, zo waarschuwen de gemeenten. Het advies is de mail niet te openen en zeker niet te klikken op de link. Hebt u zo'n email ontvangen of andere twijfelachtige mails? Geef dit dan door bij de website www.fraudehelpdesk.nl ; zij verzamelen dit soort meldingen om er werk van te kunnen maken. De Twentse gemeenten benadrukken dat het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente op geen enkele wijze betrokken is bij de nepmails. Hebt u toch nog vragen met betrekking tot uw échte gemeentelijke aanslag? Neem dan contact op met het GBT via www.gbtwente.nl

Phishing
Er zijn de afgelopen weken ook geregeld andere pogingen tot fraude geconstateerd. Hierbij doen diverse varianten van bekende phishing-mails de ronde. Men kan dan zogenaamd bij de bank een 'antibacteriële bankpas' aanvragen, door op een link te klikken en in te loggen op een nepwebsite. De banken benadrukken dit uiteraard niet te doen.

Babbeltrucs
Het is verder belangrijk om juist nu ook alert te blijven op babbeltrucs aan de deur. Ouderen zijn helaas vaak geliefd slachtoffer voor deze criminelen, maar ook veel jongere mensen worden jaarlijks slachtoffer. Er zijn veel varianten; vaak doen mensen zich voor als bijvoorbeeld zorgmedewerker, wijkwerker of men komt met een andere smoes aan de deur om zo binnen te komen. Kent u de persoon niet die aan de deur verschijnt? Laat ze niet binnen en neem contact op met de organisatie waar ze van zeggen te zijn. Bij onveilige situaties kunt u ook direct bellen met 112 om de politie in te schakelen.

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 1 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 3 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 7 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 9 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 10 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 24 apr, 17:39
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 24 apr, 12:00
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54