Afbeelding

Unieke ervaring bij kapper Joop in Rijssen

Algemeen

RIJSSEN - De kappers zijn weer geopend! Deze week draaien alle kappers overuren om mensen weer van hun corona-kapsel af te helpen. Ook kapper Joop in Rijssen is inmiddels druk aan het knippen. Maar waar de meeste kappers uitsluitend op afspraak werken, heeft kapper Joop Kalkman een creatieve oplossing bedacht om ook de spontane klant te verwelkomen.

Het spontaan binnenlopen was bij kapper Joop altijd een vaste traditie; knippen en scheren gebeurt niet op afspraak en de gezelligheid tijdens het wachten is vast onderdeel van het bezoek aan deze herenkapper. Klanten komen voor deze gezelligheid. Maar: met de corona-maatregelen is dit op papier wat lastiger. De kapper moet zich immers wel houden aan de strikte RIVM-richtlijnen van de 1,5 meter afstand tussen klanten en een maximale bezetting. Hoe voorkom je dan dat er zonder afspraak tóch te veel drukte ontstaat?

Creatieve oplossing
Hierop bedacht het team van kapper Joop een uniek systeem om toch dezelfde klantervaring te kunnen bieden als voorheen: een stoplichtsysteem met sensoren. Aan de gevel hangt nu een stoplicht: bij rood licht moeten mensen buiten wachten. Bij groen licht mag men naar binnen. Het systeem werkt niet handmatig, maar is met wat creativiteit geautomatiseerd: met sensoren in de stoelen en bank weet het stoplicht hoeveel mensen binnen wachten. Dit mogen maximaal vier klanten zijn. Via de website, www.kapperjoop.nl , is ook live de wachttijd te volgen. Het stoplichtsysteem werd opgezet samen met Portacon in Rijssen, wat specialiseert in beveiliging en toegangstechniek. Het systeem kreeg veel spontane positieve reacties van de vaste klanten.

Kom langs
Kapper Joop is op werkdagen geopend van 08.00 tot 20.00 uur, zaterdag van 07.30 tot 16.00 uur. Gevestigd aan het Hogepad 108 in Rijssen.

Foto's:
Foto's en tip met dank aan Harry Nijkamp.

Afbeelding
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 17 minuten geleden
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 2 uur geleden
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55
Rijsserbergloop finish 5 km 2022
Inschrijven Rijsserbergloop: limiet is bijna bereikt 20 apr, 12:43
Afbeelding
Mark verzamelt alles van de Canadese bevrijders 20 apr, 10:20
De Dorpsstraat en de Kerkstraat worden vanaf deze zomer eenrichtingsverkeer.
Doel blijft staan: afsluiting Dorpsstraat 20 apr, 08:00
Elly Stegink toont trots haar medaille na volbrengen marathon Rotterdam (eigen foto).
Elly Stegink loopt de marathon van Rotterdam 19 apr, 19:55