RIJSSEN - Sander ter Harmsel (D66) vindt de versterking van de horeca een goede zaak.
RIJSSEN - Sander ter Harmsel (D66) vindt de versterking van de horeca een goede zaak.

Blurring in Rijssen en Holten

Algemeen

RIJSSEN – Om het Rijssense stadshart meer sfeer en beleving te geven wordt in de nieuwe horecavisie geadviseerd aan blurring te doen.

Blurring wil zeggen dat de grens tussen horeca en winkels niet meer zo scherp wordt aangehouden, zodat er in lege winkelpanden ook andere activiteiten dan winkelverkoop kan plaatsvinden.

Horecavisie
De leden van de commissiegrondgebied kregen donderdagavond de nieuwe horecavisie voorgelegd. Onder leiding van voorzitter Jan Berkhoff (CU) debatteerden de dames en heren politici naar hartenlust over blurring en een scala aan andere zaken die met de toekomst van de horeca in de gemeente te maken hebben.

Concentratie
D66-commissielid Sander ter Harmel (foto) vond het een goede zaak dat er in Rijssen meer horeca zou komen voor rond het stadhuisplein. In het toepassen van blurring kon hij zich helemaal vinden. “Winkelen doe je immers voor je lol en voor de beleving.” Ter Harmsel was het er niet direct mee eens dat er aan de buitenranden van het Rijssense stadshart nog meer horeca zou komen. “Je moet niet meer horeca toestaan op nevenlocaties als de Hoge Wal en de Grotestraat. Concentreer de horeca vooral in het centrum en op het Schild. Bouw dat eerst vol,” aldus de democraat.

Fietsgevaar
Ter Harmsel vroeg wel aandacht voor het gevaar dat vooral het elektrische fietsverkeer zou kunnen opleveren voor de mogelijke horeca aan de Elsenerstraat. “De fietsroute loopt daar noord-zuid overheen en vooral elektrische fietsers kunnen een dermate hoge snelheid halen waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.”

Holterbergrust
Voor de Holterberg wilde Ter Harmsel een totaalvisie. “Dat is een waardevol natuurgebied en daar moet vooral de rust gehandhaafd worden. We moeten dat gebied niet verder belasten.” Van gebieden met horecabestemming die nu niet worden gebruikt wilde hij de horecabestemming afhalen om zodoende ook echt werk te maken van de druk op dit natuurgebied.

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 4 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 6 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 10 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 11 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 12 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 24 apr, 17:39
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 24 apr, 12:00
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54