RIJSSEN - CU-raadslid Frederike Hulshof  sprak lovend over de nieuwe Keupskeshof.
RIJSSEN - CU-raadslid Frederike Hulshof sprak lovend over de nieuwe Keupskeshof. Foto: Jan van de Maat

Stadsappartementen Keupskeshof vallen in de smaak bij de politiek

Algemeen

RIJSSEN – De politiek is positief over de plannen voor Boomkamp 8, de voormalige smederij van wijlen de gebroeders Struik.

Raadslid Frederike Hulshof (CU) was bij het zien van de foto’s danig onder de indruk geraakt. “Ik dacht: we gaan een Rijssens begijnhofje of Rijssen aan de Amstel of Regge hier realiseren. Een goed plan.”

Keupske
Het plan heet Keupskeshof, genoemd naar de laatste bewoner Jan Klein Swormink, die de bijnaam Keupske had. Klein Swormink was de laatste ambachtelijke smid van Rijssen. Hij zette de smederij voort van zijn ooms, de gebroeders Struik, die met hun smederij ooit in de Kerkstraat, waar nu het gemeentehuis staat, zaten.

On-Rijssens
De Keupskeshof bestaat uit 6 stadswoningen en de huidige gevel van de smidswoning blijft gehandhaafd. Fractievoorzitter Jan Beunk van Gemeentebelang sprak recht uit zijn hart: “Het is bijna on-Rijssens! Normaal schuiven we dit soort panden altijd helemaal weg. Maar nu dus niet. De gevel blijft staan. Een leuk plan én we krijgen als politiek nota bene de schets voorgelegd om er een mening over te geven en die pakhuisachtige uitstraling aan de achterkant vind ik daar heel goed passen.”

Pand 11
Sander ter Harmsel (D66) was juist niet zo gecharmeerd van de achterkant. “Het woonhuisje ervoor is mooi karakteristiek, maar de achterkant past niet goed bij Pand 11, een van de mooiste panden van Rijssen.”

SGP-raadslid Sander Haase vond het positief dat de bedrijfsbestemming uit het centrum verdwijnt. Hij wilde van wethouder Erik Wessels weten of het voetgangerspad tussen de smederij en de tandartspraktijk zou blijven. De wethouder kon dat bevestigend beantwoorden. PvdA-fractieleider Rob Meijerink wees erop dat wonen in het centrum niet alleen voor de happy few betaalbaar moest zijn, maar ook voor mensen met een laag inkomen. De wethouder zei daar rekening mee te houden.

Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 13 uur geleden
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 20 uur geleden
Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 22 uur geleden
Afbeelding
Lentefair voor jong en oud gisteren
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 16 apr, 19:54
Frank Averesch had met drie assists en één doelpunt een belangrijk aandeel in de overwinning.
S.v. Rijssen triomfeert met overtuiging in doelpuntrijke strijd 16 apr, 17:54
Op 22 mei neemt Noah het op tegen de voorleeskampioenen uit de 11 overige provincies.
De voorleeskampioen van Overijssel is Noah Ndikuriyo! 16 apr, 13:54
Afbeelding
Hosanna zet jubilaris Jenny in het zonnetje 16 apr, 12:04