Martin ter Denge (links) verzorgt wekelijks een uur luisterplezier met fotograaf Gerbert Voortman.
Martin ter Denge (links) verzorgt wekelijks een uur luisterplezier met fotograaf Gerbert Voortman.

Platte Podcast Duo MG

Algemeen

RIJSSEN - Columnist Martin ter Denge is succesvol gestart met de Podcast WATATA in de streektaal.

Samen met zijn steun en toeverlaat, topfotograaf Gerbert Voortman, zorgt de columnist van deze krant voor een uur wekelijks luisterplezier. De podcast is te beluisteren via Spotify, maar ook via de speciale website die bij de podcast hoort www.watata.nl Ook de website van WATATA is kats in het plat.

De onderwerpen die beide heren in droogkomische samenspraken houden bestrijken een zeer breed scala. De toonzetting is luchtig en er valt heel veel te lachen om van alles en nog wat.

Aldernormaalst
Waarom ze met hun podcast begonnen zijn leggen ze zelf wat badinerend uit op de website: "Iej könt zo gek nit bedenken of der is wal nen podcast van. Zelfs oaver dee dinge woervan a'j zegnt van: WATATA?" En gelukkig sparen de heren zichzelf ook niet, want met de nodige zelfspot zeggen: "In dit wekkelikse nöalebölleken filosofeert twee hele normale - misskien zelfs wal de aldernormaalste - Tukkers van zik of."

PodGasten
Bij dit alles hebben beide dialectliefhebbers nóg een achterliggend doel. "We willen het jongere publiek blijven onderhouden met het Twents. "In de toekomst zullen ook PodGasten aanschuiven," zegt Gerbert Voortman. "Die zullen we stevig aan de tand voelen. De eerste die aan de beurt is, is wethouder Erik Wessels," aldus Voortman.

Een tenue van FC Twente en deelname aan het eindtoernooi zijn enkele van de te winnen prijzen.
Straathoekwerk doet mee aan de FC Twente Cup 13 uur geleden
Edwin en Marc Burggraaff van Tip Top Design. "Schuifwanden voor de berging en zwevende wandmeubels zijn op dit moment populair.”
Sterk in maken kast en schuifwand 19 uur geleden
Afbeelding
Julia Seppenwoolde wint Johan Knaap Games 800m 22 uur geleden
Mango Mobility Almelo is specialist op het gebied van mobiliteitsproducten. Ontdek het brede assortiment in de showroom.
Mango Almelo viert 12,5-jarig jubileum gisteren
Afbeelding
Meikeverrit weer een groot succes FOTO'S 24 mei, 17:49
Emmens: "Help mee om de plannen van het windpark Vletgaarsmaten af te blazen."
Verontrust over komst grote windturbines 24 mei, 16:06
Afbeelding
Kennis & Inspiratiesessie voor Ondernemers 24 mei, 15:46
Henk Nijkamp (CDA): “Wat ons betreft moeten er op deze plek helemaal geen windmolens komen! Ze staan te dicht bij woonwijk De Liesen en de nieuwbouw van scholengemeenschap De Waerdenborch.”
Nijkamp: windplan op pauze zetten? 24 mei, 13:42