Vaarseizoen begonnen

RIJSSEN - Goed nieuws voor de vaarrecreanten die graag vanaf het water onze mooie provincie verkennen: het vaarseizoen is weer begonnen.

Maandag ging het vaarseizoen officieel van start. Dit houdt in dat bruggen en sluizen nu weer volgens de zomerplanning bediend worden. Aanvankelijk werd gedacht dat het varen pas op 1 juni kon beginnen in verband met de corona-maatregelen. Maar dankzij de versoepeling werd het vaarseizoen deze week al geopend. Zij het met de gebruikelijke corona-aanpassingen. Het besluit om het vaarseizoen te openen werd genomen in goed overleg met gemeenten, waterschappen en andere provincies. Er zijn diverse regels afgesproken. Zo moeten medewerkers die bruggen en sluizen bedienen voldoende afstand houden van elkaar en de vaarweggebruikers. Fietsers en voetgangers moeten bij het wachten voor afsluitbomen ook voldoende afstand houden. De drukte in sluizen en op het water moet beheersbaar zijn. Dit zou kunnen resulteren in langere wachttijden. Verder zal ook de nodige handhaving ingezet worden om de veiligheid te garanderen.

Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanrijssen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=745,746" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>