VVD-raadslid Elsbeth Deijk wil dat de horeca meer ruimte voor terrassen krijgt in het coronatijdperk.
VVD-raadslid Elsbeth Deijk wil dat de horeca meer ruimte voor terrassen krijgt in het coronatijdperk. (Foto: Jan van de Maat)

VVD wil horeca meer terrassen toestaan

RIJSSEN – De VVD wil dat de horeca meer ruimte krijgt voor terrassen.

VVD-raadslid Elsbeth Deijk (foto) brak daar donderdagavond een lans voor bij de discussie over de nieuwe horecavisie in de commissie grondgebied.

Volgens Deijk krijgt de horeca te maken met strenge regels ten gevolge van de komst van het coronavirus. “Hoe wil het College van B en W de horeca faciliteren. De horeca heeft immers veel meer ruimte nodig voor de bezoekers, dus daarom zou een uitbreiding van de terrassen uitkomst kunnen bieden.”

PvdA-fractievoorzitter Rob Meijerink was het daarmee eens. “Er is meer ruimte nodig voor terrassen in het coronatijdperk.” Meijerink bracht ook de openstelling van winkels op zondag in Holten ter sprake. “Dat kan nu nog niet, maar over twee jaar als er verkiezingen zijn komt er weer een nieuwe kans om dat mogelijk te maken.” Meijerink vond overigens ook dat het centrum van Holten autovrij moest worden. “Dat zou een nog nadere upgrade van het centrum van Holten zijn.”

Meer berichten