Ds. J. van het Goor nam zondagavond afscheid van hervormd Rijssen.
Ds. J. van het Goor nam zondagavond afscheid van hervormd Rijssen. (Foto: Hervormd Rijssen )

Afscheid ds. Van het Goor

RIJSSEN – Zondagavond nam ds. J. van het Goor afscheid van wijk 4 van de hervormde gemeente van Rijssen.

De afscheidsdienst werd uitgezonden vanuit de Schildkerk. Ds. Van het Goor (66) heeft de hervormde gemeente van Rijssen 21 jaar gediend en gaat na 31 jaar predikantschap met emeritaat.

Pastor Van het Goor sprak over het Bijbelboek Openbaring, hoofdstuk 22 vers 17 en 20. Deze laatste verkondiging als predikant van wijk 4 was ook meteen het slot van een prekenserie over dit Bijbelboek.

In een korte toespraak bedankte ds. Van het Goor zijn vrouw, zijn collega’s van hervormd Rijssen en burgemeester A. Hofland voor de samenwerking met de burgerlijke gemeente. Hofland had per brief de scheidende predikant bedankt. Ds. Van het Goor werd toegesproken door ouderling E. Tijhof als voorzitter van wijkkerkenraad 4. Het Seppenwooldekwartet zong ds. Van het Goor het lied “Geroepen om uit te roepen” toe. In een videoboodschap had ds. Van het Goor zaterdagavond afscheid genomen van zijn wijkgemeente 4.

Ds. Van het Goor werd in 1989 tot predikant bevestigd van de hervormde gemeente van Molenaarsgraaf, in 1989 ging hij naar Stolkwijk en sinds 1989 was hij verbonden aan Rijssen. Het echtpaar Van het Goor blijft in Rijssen wonen. Per 1 september gaat hij aan de slag als ouderenpastor in hervormd Rijssen.

Meer berichten