Foto: Mariska Grob

Motorracer Maik Duin hervat trainingen

RIJSSEN - Het jeugdige motortalent Maik Duin mag sinds mei weer trainen op zijn racemotor. Of er een raceseizoen komt in 2020 en hoe deze eruit gaat zien, is op het moment nog onduidelijk. Wel is Maik enorm blij dat hij weer trainingsmeters kan maken met zijn Suzuki GSX-R 125 en Moriwaki 250cc.

De plannen van Maik Duin voor 2020 zagen er zo mooi uit tijdens de sponsoravond in februari bij Baan Twente Mercedes in Rijssen. De 14-jarige coureur zou niet veel later voor het eerst gaan testen met de KTM, waar hij in de Northern Talent Cup gaat uitkomen. Deze Northern Talent Cup is een nieuwe internationale competitie, wat gezien wordt als een opstapklasse richting de Red Bull MotoGP Rookies Cup en de Grand Prix. Daarnaast was het plan van Maik om met een aantal gastoptredens te rijden met zijn Suzuki GSX-R 125 in de Open 125cc klasse, waarin hij in 2019 Nederlands kampioen werd. Door de uitbraak van het coronavirus werd deze planning totaal anders. Niet alleen voor Maik zijn racerij natuurlijk, maar voor de hele wereld.

Weer trainen
Maik sprong een gat in de lucht toen hij hoorde dat hij, vanwege de versoepelde coronamaatregelen, weer mocht gaan trainen op de motor. De eerste meters werden gemaakt met de Suzuki GSX-R 125 op de TT Junior Track in Assen, waar hij ondertussen al meerdere malen heeft getraind. Daarnaast mocht Maik op uitnodiging van de KNMV zaterdag 9 mei trainen op het Politie Circuit in Lelystad. Dit deed de jonge coureur uit Rijssen met zijn Moriwaki 250cc. “Een hele leuke en leerzame dag”, aldus Maik. In de tijd dat er niet getraind mocht worden deed Maik er wel alles aan om fit te blijven. Dit deed hij en doet hij nog steeds door middel van HIIT schema, een fysiek trainingsprogramma. Er wordt momenteel door de KNMV gekeken naar mogelijkheden om vanaf juni ook te kunnen trainen op de het grote TT Circuit van Assen

Meer berichten
 
Auto zoeker