Afbeelding

Integreren in de Grolsch Veste

Algemeen

ENSCHEDE - Vorige week zaterdag was De Grolsch Veste het decor van een activiteit in het project Turkse Tukkers aan Zet van FC Twente, Scoren in de Wijk. In totaal kwamen 30 Turkse gezinnen uit de regio Twente naar het stadion om vanaf het veld onder prachtige weersomstandigheden deel te nemen aan een taal- en integratiequiz. Door de corona maatregelen werd deze groep opgesplitst in groepen zodat er niet meer dan 30 personen tegelijkertijd waren.

Elke groep heeft een uur deelgenomen aan een taal- en integratiequiz, onder begeleiding van stadionspeaker Jan Bruins. De prikkelende en leerzame vragen werden getoond op de videowalls in het stadion. De deelnemers konden antwoord geven op de vragen met een groot groen of rood vel papier. Het doel van het project is dat de deelnemende gezinnen stappen zetten en hun doelstellingen bereiken om beter in te integreren in de Nederlandse samenleving, onder de vlag van FC Twente. Op het einde van elke ronde volgde een prijsuitreiking van de quiz. Daarnaast werd de uitslag bekend gemaakt van de kook- en tekenwedstrijd. De deelnemers hadden namelijk tijdens de 'intelligente corona lockdown' koopdrachten uitgevoerd en kinderen hadden meegedaan aan een tekenwedstrijd.

Veel steun
Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het Asiel-, Migratie- en Integratiefonds (AMIF) van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de Provincie Overijssel en in samenwerking met o.a. de partners ROC van Twente, Universiteit Twente, Gemeente Hengelo, Gemeente Enschede, Gemeente Oldenzaal, Welbions, Domijn en WBO Wonen van Scoren in de wijk.

Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 1 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 2 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team 4 uur geleden
Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 20 uur geleden
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 17 apr, 13:49
Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 17 apr, 12:08
Afbeelding
Lentefair voor jong en oud 17 apr, 10:00
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 16 apr, 19:54