Heropening Infocentrum Canadese Begraafplaats

HOLTEN - Het Informatiecentrum Canadese Begraafplaats Holten is blij te vermelden dat zij komende zondag haar deuren weer opent, volgens de richtlijnen van het RIVM.

Het RIVM heeft aangegeven dat informatiecentra weer open mogen met inachtneming van een maatregelen. Voor het ICB geldt dat er aangepaste openingstijden zijn, namelijk alleen de middagen tussen 13.30 uur en 17.00 uur. Daarnaast mogen er maximaal 15 personen tegelijk binnen zijn. Er kan helaas niet gereserveerd worden.

Verbouwing
Sinds 1 oktober 2019 was het centrum gesloten in verband met de verbouwing van het pand. Begin april zouden ze weer open gaan, maar door de coronacrisis moest het informatiecentrum gesloten blijven. De timing was juist zo mooi gekozen, omdat de heropening ook past binnen het 75-jarig bevrijdingsjubileum dat dit jaar groots gevierd zou worden. Wij hebben onze vrijheid immers ook direct te denken aan de Canadese bevrijders die het ultieme offer brachten in de strijd tegen de Duitse onderdrukkers.

Nog geen rondleidingen
Het informatiecentrum gaat weer open, maar er worden voorlopig nog geen rondleidingen gegeven. De multifunctionele ruimte is momenteel ingericht als een tijdelijke tentoonstelling. U bent wel van harte welkom om deze te bezoeken en om uiteraard het vernieuwde centrum eens te bekijken.

Meer berichten