Gerjanne van der Stouw (uiterst rechts) samen met Aron Bouwhuis (midden) en Rosalie Ligterink (links)
Gerjanne van der Stouw (uiterst rechts) samen met Aron Bouwhuis (midden) en Rosalie Ligterink (links)

Kunstenaar van de Week: Gerjanne van der Stouw-Dannenberg

RIJSSEN - Gerjanne is op jonge leeftijd begonnen met het spelen van de blokfluit onder leiding van Karin Slijkhuis op de Muziekschool Rijssen. 

Ze heeft jarenlang met veel plezier les gehad, D-examen gedaan en speelt nog steeds op de Muziekschool in een blokfluitensemble onder leiding van Maaike Dessens.

ArtEZ
In de studie Muziektherapie op ArtEZ vindt Gerjanne precies wat ze wil: een combinatie van werken met mensen en muziek.Tijdens het laatste jaar van deze studie maakt ze kennis met het lesgeven. Hierop volgt ze na haar studie Muziektherapie de deeltijdopleiding Docent Muziek op Maat in Zwolle.

ZorgAccent
Gerjanne is nu werkzaam als muziektherapeut bij ZorgAccent en als muziekdocent op de Pieter Zandt in Kampen. In haar vrije tijd treedt ze zo nu en dan op met blokfluit of fagot.

Fagot
Fagot speelt Gerjanne nu een aantal jaren bij het harmonieorkest van muziekvereniging Wilhelmina, dat onder leiding speelt van Wout Ligterink. Eerst heeft Gerjanne les gehad van Dinant Rozendom en nu van Suzanne van Berkum.

Samen 
Wat Gerjanne het mooist vindt aan muziek maken? “Het samen musiceren!” Muziek die ontstaat door samenspel is voor haar het mooiste wat er is. Samen met Aron Bouwhuis en Rosalie Ligterink verzorgden zij de muzikale omlijsting van de onthulling van het Holocaustmonument in het Volkspark. Indrukwekkend.

Wilhelmina
“Muziek hoeft niet altijd een doel op zichzelf te zijn, maar kan ook een middel zijn. Zo is de muziek voor mij een moment van contact en verbinding.” Ze dirigeert ook het beginnersorkest bij Wilhelmina. “Ik kan er enorm van genieten hoe snel kinderen zich muzikaal ontwikkelen. Na een halfjaar merk je duidelijk dat er meer wordt samengespeeld en de klank van het orkest verbetert.”

Beiaard 
Naast alle muzikale activiteiten is Gerjanne actief in de werkgroep beiaard. “In deze werkgroep proberen we het carillon meer onder de aandacht te krijgen bij het Rijssense publiek.”

Moeite waard
Gerjanne is er een groot voorstander van om zoveel mogelijk mensen in aanraking te brengen met muziek. “In Rijssen zijn veel mogelijkheden om, zelfs gratis, naar concerten te gaan. Denk bijvoorbeeld aan de stadhuisconcerten. Ook al ben je druk, plan eens een concert in. Het is de moeite waard!”

Dick Tukkers

Meer berichten
 
Auto zoeker