HOLTEN - Marietje Eggink is Ridder in de Orde van Oranje-Nassau geworden.
Foto: Lenneke Lingmont
HOLTEN - Marietje Eggink is Ridder in de Orde van Oranje-Nassau geworden. Foto: Lenneke Lingmont Foto: Lenneke Lingmont

Marietje Eggink Ridder in Orde van Oranje-Nassau

Algemeen

HOLTEN - Marietje Eggink-ten Velde (79) is Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Vanaf 1955 is mevrouw Eggink actief in het maatschappelijk leven in Holten en omstreken. Haar lijst van verdiensten is lang, maar toch enkele hoogtepunten. Ze was secretaris van Sportvereniging BATO in Holten. Ze is secretaris Stichting Paardrijden Gehandicapten in Holten en omstreken. Ze bekleedde diverse functies binnen de VVD afdeling Holten en daarna Rijssen-Holten. Ze was secretaris van de Rode Kruisafdeling Holten, secretaris van de Stichting Vrienden van de Diessenplas en nog altijd secretaris van het bestuur van het Holtens Ondernemershus.

Welcome Again
Daarnaast is Eggink sinds 1980 actief als bestuurslid/vrijwilliger van de Stichting Welcome Again Veterans, waar ze zich met hart en ziel inzet voor de organisatie, overkomst en verblijf van Canadese oorlogsveteranen en hun familie in de eerste lijn. Hiertoe onderhoudt ze al jaren diverse contacten in binnen- en buitenland om dit verblijf elk jaar weer mogelijk te maken, niet alleen in Holten, maar ook elders in den lande.

Corona
Ook is ze intensief betrokken bij de organisatie van de grote lustrumherdenkingen die sinds 1995 plaatsvinden op de Canadese begraafplaats in Holten, zoals die ook dit jaar was voorzien bij de 75-jarige herdenking van de Bevrijding. Helaas is die herdenking vanwege de Coronacrisis niet doorgegaan. Het heeft de koning behaagd haar in de ridderstand te verheffen.

Organisten
Verder waren er koninklijke onderscheidingen in Rijssen voor kerkorganist Frits Berkhoff, Johan van Brussel voor onder andere zijn langjarige inzet voor voetbalvereniging Excelsior, kerkorganist Dick van Losser, AV Goor-man John Velterop en verbinder Arnold te Wierik. In Holten was er ook een koninklijke onderscheiding voor evenementenvrouw Ingrid Nijkamp.

Namen 
Door de coronacrisis konden de koninklijke onderscheidingen niet worden uitgereikt. Wel werden de namen van de gedecoreerden met hun verdiensten bekend gemaakt.

Thuis
Burgemeester Arco Hofland reikte vrijdagmorgen alsnog de lintjes uit bij de decorandi thuis. Om praktische redenen was het daarbij helaas niet mogelijk anderen dan de eigen genodigden van de decorandi aanwezig te laten zijn. Via het team communicatie zijn alle decorandi met hun partners mooi op portret gezet bij de uitreikingen thuis.

Listig
Het jaarlijkse spektakel waarbij de mensen die een lintje krijgen op allerlei listige manieren naar het gemeentehuis worden gelokt om daar te worden verrast door hun naaste verwanten en vrienden, was er dit jaar niet bij.

Twee keer
Jammer dat Koningsdag midden in de lock down viel en had de gemeente weinig andere mogelijkheden, maar er wordt gehoopt op betere tijden. De uitreiking thuis en twee keer vermelding in de media is in elk geval weinig andere gedecoreerden ten deel gevallen.

Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 55 minuten geleden
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 6 uur geleden
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 22 uur geleden
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD gisteren
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 23 apr, 11:50
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55