Afbeelding

Gemeentenieuws nu in Hart van Rijssen-Holten

Algemeen

RIJSSEN - Het gemeentenieuws van Rijssen-Holten is tot en met 2022 wekelijks te lezen in Hart van Rijssen-Holten. Dit is de uitkomst van de gemeentelijke aanbesteding.

De gemeente startte in februari met een aanbestedingsprocedure voor gunning van de wekelijkse publicatie van het gemeentenieuws voor een periode van 2 tot maximaal 4 jaar. Twee partijen schreven in voor deze aanbesteding: Hart van Rijssen-Holten van DWF Mediamakers en het Rijssen-Holtens Nieuwsblad van DPG Media. De gemeente beoordeelde beide partijen op uiteenlopende eisen: kwaliteit, bezorging, lokaliteit en extra's, zoals Virtual Reality/Augmented Reality waarmee zij voor de toekomst een toegevoegde waarde zien. Op dit vlak ontwikkelde DWF Mediamakers een eigen applicatie voor telefoons en tablets waarmee de krant 'gaat leven'.

Heroverweging
Aanvankelijk besloot de gemeente om de publicatie te gunnen aan het Rijssen-Holtens Nieuwsblad; deze behaalde nét wat punten meer. DWF Mediamakers tekende echter bezwaar aan, over de beoordeling van een aantal cruciale punten. Zij menen dat na verdiscontering van deze correctie de gunning van plaatsing naar de Hart kranten zou moeten gaan. En terecht, zo bleek. De gemeente heeft afgelopen dinsdag besloten dat DWF Mediamakers de gunning krijgt om de pagina's tot en met 2022 te mogen publiceren, maar daarentegen zeggen zij het contract met de DPG Media niet op. Hart van Rijssen-Holten scoorde veruit het best op alle kwaliteitseisen, mede dankzij de sterke lokale redactie, een eigen kantoor in winkelcentrum De Hoge Wal en robuuste bezorging met hoge servicegerichtheid.

Gemengde gevoelens
DWF Mediamakers is uiteraard blij om de gemeentelijke nieuwspagina's te mogen plaatsen de komende twee jaar. Media-adviseur Linda Espeldoorn: "De krant wordt hierdoor kwalitatief nóg beter en dat is goed voor alle inwoners. We hopen direct na de vakantiesluiting met de gemeente hierover nog in gesprek te gaan. De gemeente eist namelijk een verspreiding op de woensdag in plaats van onze gebruikelijke vrijdag. Voor onze inwoners lijkt het ons niet wenselijk dat er op woensdag drie lokale huis-aan-huiskranten verspreid gaan worden. Hart van Rijssen-Holten hecht grote waarde aan een exclusiviteit. Wat betreft de inhoud van de krant als ook de bezorgdag. Want dan voegt het echt wat toe."

Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 16 uur geleden
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 21 uur geleden
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 23 apr, 11:50
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55