RIJSSEN - Links het natuurgebied Elsenerbeek dat de omwonenden willen behouden.
RIJSSEN - Links het natuurgebied Elsenerbeek dat de omwonenden willen behouden.

Honderden protesthandtekeningen tegen nieuw industrieterrein Rijssen

RIJSSEN – De aanwonenden van het natuurgebied van de Elsenerbeek zijn fel tegen de komst een mogelijk industrieterrein tussen de Maïsweg en de Ploegweg.

Aanwonende Jan Langenhof is een handtekeningenactie gestart die inmiddels 465 handtekeningen heeft opgeleverd.

Voorkeursrecht
Onder het motto “geen industrie in natuurgebied Elsenerbeek” trekken ze ten strijde tegen het voorkeursrecht dat de gemeente Rijsen-Holten heeft gelegd op dit gebied dat globaal genomen aansluit aan industrieterrein Plaagslagen achter de Voortman Steelgroup.

Roofbouw
De plannen voor het ontwikkelen van een nieuw industrieterrein bij natuurgebied Elsenerbeek ter hoogte van de Maïsweg dienen gestopt te worden. “Op die manier voorkomen we roofbouw op meerdere fronten.” De bezwaarmakers bestaan naast omwonenden uit toeristen en liefhebbers van het natuurgebied.

Zeldzaam
De ondertekenaars van de petitie vrezen aantasting van hun leefomgeving. “Zeldzame planten en dieren in de ecologische zone worden bedreigd in dit door wandelaars, fietsers, recreanten en natuurliefhebbers veel bezochte gebied.”

Miljoenen
Volgens de bezwaarmakers is natuurgebied Elsenerbeek nog maar tien jaar geleden ontwikkeld en zijn er vele miljoenen euro’s in gestoken. “Door de komst van het industrieterrein zullen drukke ontsluitingswegen door het natuurgebied nodig zijn, omdat de bestaande infrastructuur niet zal volstaan.” Ze dringen aan op alternatieven in de directe omgeving.

Westelijke rondweg
Ook de plannen voor een Westelijke Rondweg vanaf Paul Roesscher naar de Telgendijk werden in het verleden categorisch geweigerd door de provincie. De nieuwe rondweg mocht de natuurzone van de Elsenerbeek niet aantasten. Ook pogingen om de natuurzone richting de Holterberg op te schuiven stuitten op grote weerstand van Zwolle.


Meer berichten
 
Auto zoeker