RIJSSEN - Projectleider Wilmer van Belzen met naast zich de tester met panoramacamera.
RIJSSEN - Projectleider Wilmer van Belzen met naast zich de tester met panoramacamera.

Van Dam houdt Covid 19 buiten de deur met panorama-camera

RIJSSEN – Van Dam houdt Covid 19 buiten de deur door gebruik van een kleine panorama-camera waardoor je niet letterlijk bij alle afdelingen binnen hoeft te lopen.

De camera is bevestigd aan een teststok en daarmee kan eigen personeel de rookmelders in alle ruimtes testen. Zo hoeven mensen van buitenaf niet meer binnen te komen om de periodieke test uit te voeren. Hierdoor wordt het risico op verspreiding van Covid 19 drastisch ingeperkt.

Testen
Volgens projectleider service en onderhoud, Wilmer van Belzen, moet juist in deze tijd alles worden gedaan om het virus buiten de deur te houden. “Je komt daardoor wel in een spagaat. Immers, enerzijds moet je medewerkers en cliënten beschermen tegen het virus, terwijl je ook te maken hebt met veel andere wettelijke bouwbesluitverplichtingen zoals het onderhoud aan de brandmeldinstallatie. Rookmelders en andere componenten moeten visueel en functioneel getest worden. Daarom moet de onderhoudstechnicus in alle ruimtes zijn, óók waar bewoners en personeel verblijven.”

Veilig
Van Dam wil een veilige werkomgeving voor zijn personeel. “Maar je wilt ook bij opdrachtgevers geen virus verspreiden. Zo maar alle ruimtes binnenlopen kan in een zorginstelling niet. Dat kan ook zorgen voor scheve gezichten bij familieleden van cliënten. Daarvoor is de camera aan de teststok een uitkomst. Die geven we mee aan een medewerker van de afdeling. Onze onderhoudsdeskundige kijkt via de camera mee vanaf de brandmeldcentrale of technische ruimte en ziet alles wat nodig is zonder er zelf bij te hoeven zijn.”

AVG
Uiteraard worden alle privacyregels van de AVG volledig nageleefd. “We gaan zelfs een stap verder, want we willen de maximale privacy waarborgen voor alle betrokkenen,” aldus Van Belzen.

“Vooraf bespreken we ook alle onderhoudsmaatregelen met de beheerder van de brandmeldinstallatie of andere verantwoordelijken op locatie.”

Bespreken
De camerabeelden worden via beveiligde VPN-verbinding verstuurd naar de device waarop de beelden worden bekeken. “In principe slaan we de beelden niet op. Als dat toch nodig is, bespreken we dit met de medewerker."

Geschikt 
Na afloop van het onderhoud wordt samen met de medewerkers bepaald of de vastgelegde beelden geschikt zijn voor gebruik in de rapportage,” legt Van Belzen uit.

Vanuit andere inspectiebedrijven is al belangstelling voor het systeem om inspecties uit te voeren volgens het CCV-schema en bedrijven van een inspectiecertificaat te voorzien.

Meer berichten