Afbeelding

Inlooppunt De Open Deur Rijssen krijgt eerste donatie

Algemeen

RIJSSEN - Inlooppunt De Open Deur in Rijssen heeft de primeur: deze stichting krijgt als eerste een donatie uit het VoordeBuurt Fonds. Het fonds is een samenwerking van het Oranje Fonds en RegioBank. Op woensdag 22 juli heeft een delegatie van RegioBank en het Oranje Fonds de cheque op feestelijke wijze overhandigd aan de oprichters van het Inlooppunt De Open Deur, Gerdien Koedijk en Marijanne Agteres.

Het VoordeBuurt Fonds steunt Inlooppunt De Open Deur met een bedrag van € 10.000. Hiermee is een klein deel van de kosten gedekt. Het Inlooppunt draait helemaal op vrijwilligers, krijgt geen subsidie van de overheid en is voor de exploitatie afhankelijk van giften van particulieren en bedrijven. Daarom hebben ze samen met Otten & Flim, Zelfstandig Adviseur van RegioBank in Rijssen, een inzamelingsactie gedaan via het inzamelingsplatform van het VoordeBuurt Fonds. Hiermee hebben ze maar liefst € 4.340 opgehaald. Een heel mooi resultaat, vooral ook omdat de campagne net begon toen de coronacrisis uitbrak. Gerdien Koedijk vertelt. ‘Wat ontzettend mooi dat zoveel mensen hun hart hebben laten spreken en een donatie hebben gedaan. Zo dragen we samen bij aan een fijne plek voor iedereen. Want een sociaal Rijssen maken we samen. Beste donateurs, hartelijk dank voor jullie bijdragen!’

Maarten Otten van Otten & Flim vertelt: In 2019 introduceerde RegioBank samen met het Oranje Fonds het VoordeBuurt Fonds. Wij waren meteen heel enthousiast over dit initiatief. Wij weten heel goed wat er speelt in Rijssen en daarom dachten we direct aan Inlooppunt De Open Deur. Hoe mooi is het dat we hiermee laten zien dat we samen iets doen tegen eenzaamheid. Dat we in Rijssen naar elkaar omkijken en om elkaar geven. Daar zetten we ons graag voor in. En wat zijn we blij dat het Inlooppunt nu een heel mooi bedrag van € 14.340 krijgt.’

Meer over Inlooppunt De Open Deur
Inlooppunt De Open Deur in Rijssen iopgezet om ontmoeting en verbondenheid te bevorderen en zo eenzaamheid tegen te gaan. Uit cijfers blijkt namelijk dat een derde van de inwoners van Rijssen-Holten zich wel eens eenzaam voelt. In september 2019 opende Inlooppunt De Open Deur haar deuren. Ruim 30 vrijwilligers zorgen er samen voor dat inwoners elkaar daar overdag ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee. 

Meer over het VoordeBuurt Fonds
Het VoordeBuurt Fonds draagt bij aan een sociaal vitale buurt. Een buurt waarin je fijn woont, je thuis voelt en waar mensen naar elkaar omkijken. Dát willen het Oranje Fonds en RegioBank voor de buurtbewonersOok in Rijssen neemt het aantal sociale voorzieningen af. En trekt de overheid zich terug. Bewoners gaan daarom steeds vaker zelf initiatieven opzetten om Rijssen levendig te houden. Deze mensen helpen we graag met geld en een inzamelingsplatform.

Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 6 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 7 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 11 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 13 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04