Gerbert Voortman en Martin ter Denge met de Watata-beurtbalkjes.
Gerbert Voortman en Martin ter Denge met de Watata-beurtbalkjes. Foto: watata

WATATA-beurtbalkjes Plus

Algemeen

RIJSSEN – Columnist van deze krant Martin ter Denge en Gerbert Voortman hebben speciale WATATA-beurtbalkjes gemaakt voor Plus Ter Maat aan het Beatrixplein.

De beurtbalkjes worden gebruikt om tussen de boodschappen van de verschillende klanten te zetten als zich een rij vormt voor de kassa. Meestal staat er reclame op deze nuttige hulpmiddelen, maar tekstschrijver Ter Denge en fotograaf Voortman bedachten sterke Twentse teksten waar meteen ook reclame mee wordt gemaakt voor hun humoristische streektaalpodcast Watata.

Volgens Ter Denge zijn er 3 beurtbalkjes gemaakt met daarop telkens drie spreuken, die variëren van “Vanof hier betaal ik niks mear” tot “Iej köant better de knippe trekn as nen taand”. “Viej vertelt ze netuurlijk neet almoal,” zegt Ter Denge, “aans is de oarigheaid der of. De leu munn gewoon boskopn doon biej de Plus, want doar kö’j ze biej de kassa leazen.”

Ter Denge en Voortman kennen elkaar al een kwart eeuw. Ze kwamen elkaar tegen bij muziekvereniging Wilhelmina en daar ontdekten ze dat ze beiden van muziek hielden, maar ook met elkaar konden samenwerken en vooral oeverloos met elkaar filosoferen.

Bij de start van de coronacrisis besloten ze een platte podcast te maken onder de veelzeggende titel WATATA. De nu al zeer succesvolle podcast is via de website en Spotify te beluisteren. Wekelijks is er een nieuwe podcast.

Afbeelding
Nieuwe tafel? Maak hem samen met Mooie Tafels 3 uur geleden
Afbeelding
OV-ambassadeurs houden inloopspreekuur in Rijssen 5 uur geleden
Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 19 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 21 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 28 mrt, 14:09
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 28 mrt, 12:06
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12