Gerbert Voortman en Martin ter Denge met de Watata-beurtbalkjes.
Gerbert Voortman en Martin ter Denge met de Watata-beurtbalkjes. (Foto: watata)

WATATA-beurtbalkjes Plus

RIJSSEN – Columnist van deze krant Martin ter Denge en Gerbert Voortman hebben speciale WATATA-beurtbalkjes gemaakt voor Plus Ter Maat aan het Beatrixplein.

De beurtbalkjes worden gebruikt om tussen de boodschappen van de verschillende klanten te zetten als zich een rij vormt voor de kassa. Meestal staat er reclame op deze nuttige hulpmiddelen, maar tekstschrijver Ter Denge en fotograaf Voortman bedachten sterke Twentse teksten waar meteen ook reclame mee wordt gemaakt voor hun humoristische streektaalpodcast Watata.

Volgens Ter Denge zijn er 3 beurtbalkjes gemaakt met daarop telkens drie spreuken, die variëren van “Vanof hier betaal ik niks mear” tot “Iej köant better de knippe trekn as nen taand”. “Viej vertelt ze netuurlijk neet almoal,” zegt Ter Denge, “aans is de oarigheaid der of. De leu munn gewoon boskopn doon biej de Plus, want doar kö’j ze biej de kassa leazen.”

Ter Denge en Voortman kennen elkaar al een kwart eeuw. Ze kwamen elkaar tegen bij muziekvereniging Wilhelmina en daar ontdekten ze dat ze beiden van muziek hielden, maar ook met elkaar konden samenwerken en vooral oeverloos met elkaar filosoferen.

Bij de start van de coronacrisis besloten ze een platte podcast te maken onder de veelzeggende titel WATATA. De nu al zeer succesvolle podcast is via de website en Spotify te beluisteren. Wekelijks is er een nieuwe podcast.

Meer berichten
 
Auto zoeker